nieuws

Heemskerk Bloemen sorteert fusten automatisch

Warehousing

Heemskerk Bloemen heef een nieuw sorteersysteem van Van Riet aangeschaft. Dit systeem sorteert emmers en dozen sorteert op klantniveau. De producten worden in de ontvangsthal en de verkoopcellen opgezet.

Heemskerk Bloemen sorteert fusten automatisch
Heemskerk

Het sorteersysteem voegt de verschillende stromen eerst samen en sorteert ze dan waarbij de kleinere klanten in batch worden aangevoerd en de grote klanten een vaste plek aan het sorteersysteem krijgen. De kleine klanten wisselen zich in hoog tempo af aan de sorteerbestemmingen.Alle pickregels in een fust worden automatisch gescand en door de nauwe besturingsintegratie met de Heemskerk software is precies bekend welke producten zich waar op het systeem bevinden en hoeveel producten er nog moeten komen voor de order.

 

Hoge capaciteit

Het hart van het systeem is een shoe sorter. Dit is een hoge capaciteit sorter met een hoge uitsluisnauwkeurigheid en een hoge betrouwbaarheid. De sorter heeft 4 toevoerbanden en 42 uitgangen. Iedere uitgang heeft een lengte van 12 meter zodat een grote hoeveelheid fusten gebufferd kunnen worden. In een pragmatische aanpak hebben Heemskerk en Van Riet gezamenlijk het systeemconcept ontworpen dat het best past bij het specifieke proces in de hal van Heemskerk. De productie van Heemskerk gaat natuurlijk gewoon door terwijl het systeem geplaatst wordt. De invloed op de productie is tot een minimum beperkt.

 

Bestelgemak

Heemskerk Bloemen levert bloemen en planten aan detaillisten, groothandelaren importeurs en winkelketens. De focus ligt hoofdzakelijk op service en bestelgemak. In een volgende stap implementeert deze im- en exporteur aanvullend nog een gemechaniseerd orderverdeelsysteem voor de logistieke afhandeling in de hal.

 

Reageer op dit artikel