nieuws

Ergonomisch verpakken met papier

Warehousing

Verpakkingsspecialist Sealed Air uit Nijmegen brengt een nieuw papierbesparend verpakkingssysteem op de markt dat met gebruikmaking van ingekapselde lucht toch een hoge beschermingsgraad geeft. Het systeem kan ook worden gecombineerd met een ergonomisch verpakkingswerkplek.

Ergonomisch verpakken met papier
Sealed Air FasFil EZ

Het ‘FasFil’ verpakkingssysteem van Sealed Air kan worden toegepast voor individuele verpakkingsstations. Het mechanisme van dit systeem plooit het papier zodanig dat er volgens deze producent/leverancier met beduidend minder verpakkingsmateriaal een hogere bescherming wordt verkregen dan bij het gebruik van concurrerende systemen. De vorm van de geproduceerde papierstroken biedt de inpakker bovendien een meer efficiënte en snellere werkwijze met minder papierverbruik per m3 aan opvulvolume.

 

Bedieningsgemak

De inpakker kan zelf de gewenste lengte van het papier doseren, of gebruik te maken van een vooraf ingestelde lengte met exact de juiste hoeveelheid papier. Nieuwe papierrollen zijn eenvoudig te plaatsen en het papier is 100% gerecycled. Het verpakkingssysteem kan voor een betere ergonomie op de werkplek worden geintegreerd in een optimale werkplek van EVC; de ‘FasFil EZ Bench’. De bediening verloopt dan via een voetpedaal. Het verpakkingspapier komt in deze opstelling altijd op de juiste hoogte en recht voor de verpakker uit het systeem. Die hoeft dan niet meer te bukken, rekken, draaien of strekken om de papierstroken te hanteren.

Reageer op dit artikel