nieuws

DTZ: “Opname logistiek vastgoed in Brabant extreem hoog”

Warehousing

Op de bedrijfsruimtemarkt is dit jaar de stijging van de opname van onder andere logistiek vastgoed extreem hoog ten opzichte van 2010. In 2011 is bijna de helft meer vierkante meters opgenomen dan vorig jaar. Opvallend is ook dat bijna de helft van de totale transacties, van vooral distributiecentra, plaatsvond in Noord-Brabant.

DTZ: “Opname logistiek vastgoed in Brabant extreem hoog”
TNT Fashion huurt op bedrijventerrein Noordland in Bergen op Zoom een distributiecentrum van 33.700 vierkante meter. Dit is volgens DTZ Zadelhoff de op vier na grootste bedrijfsruimtetransactie van 20

De opname aan bedrijfsruimte bedroeg dit jaar 2.951.000 vierkante meter, een stijging van 46 procent ten opzichte van 2010, meldt DTZ Zadelhoff in een begin deze week verschenen rapportage met daarin actuele marktgegevens over kantoor- en bedrijfsruimtes voor de verschillende regio’s in Nederland.

 

Daling huurprijs

Uit dit rapport blijkt verder dat het aanbod bedrijfsruimte dit jaar uitkomt op 9.593.000 vierkante meter. Dat is een stijging van drie procent ten opzichte van het voorgaande jaar. In het bedrijfsruimtesegment daalde de huurprijs, met 1,9 procent tot 48 euro per vierkante meter per jaar.

 

Top-10

De top-10 van meest omvangrijke transacties van distributiecentra dit jaar op de bedrijfsruimtemarkt wordt gedomineerd door Noord-Brabantse gemeentes (zie tabel onderaan dit bericht).

 

Brabant domineert

Koploper in de transactie top-10 is internationale logistiek dienstverlener Syncreon dat onlangs bekend maakte dat het op logistiek bedrijvenpark Vossenberg in Tilburg een distributiecentrum van 43.200 vierkante meter in gebruik gaat nemen. Timberland Europe is tweede. De outdoor-specialist bouwt op XL Bedrijvenpark Twente bij Almelo een distributiecentrum van 38.900 vierkante meter. De derde plaats van grootste bedrijfsgoedtransacties wordt ingenomen door Kuehne+Nagel Nederland dat op bedrijventerrein Lage Weide een distributiecentrum laat bouwen van 35.500 vierkante meter.

 

Reageer op dit artikel