nieuws

Bouw ‘gouden dc’ Forever Direct begonnen

Warehousing

Op logistiek bedrijvenpark Borchwerf II bij Roosendaal is gistermiddag het officiële startsein gegeven voor de bouw van het internationale distributiecentrum voor het Amerikaanse bedrijf Forever Direct EU. Vanuit dit ‘goudgerande’ dc van 17.000 vierkante meter levert moederbedrijf Forever Living aloë-vera-producten aan klanten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Bouw ‘gouden dc’ Forever Direct begonnen
De onthulling van het logo van Forever Direct vormde gisteren het officiële startsein voor de bouw van het internationale distributiecentrum van de specialist in aloë-vera producten

Als het goudkleurige Europese distributiecentrum klaar is, dan biedt het bedrijf op logistiek bedrijvenpark Borchwerf II werk aan zo’n 125 mensen. Het distributiecentrum krijgt een ‘gouden kleur’ en wordt over een jaar opgeleverd. In het pand komen Forever Living Products; dranken, gezondheids- en schoonheidsproducten op basis van aloë-vera.

 

Order fulfilment center

Het dc zal daarnaast fungeren als order fulfilment center voor Noordwest-Europa. Het logistieke concept van het Europees Distributie Centrum is van Groenewout Consultants & Engineers, dat tevens verantwoordelijk is voor de selectie van leveranciers, de bouw en de inrichting.

 

Pick-to-light

In het order fulfilment center worden orders verwerkt en verzonden naar de lokale distributeurs. Per dag denkt Forever Direct circa  7.000 pakketten te versturen, die voortaan dus een schakel in de keten overslaan. De inrichting van het order fulfilment center zal bestaan uit een semi-automatisch orderverzamelsysteem met transport- en sorteersystemen waarbij picking gebeurt op basis van pick-to-light.

 

Ambassadeur  

Het officiële startsein voor de nieuwbouw werd gistermiddag gegeven door Edwin Nolan van de Amerikaanse ambassade en de Brabantse Commissaris van de Koningin Wim van de Donk. De eerste complimenteerde het Amerikaanse bedrijf met de keuze voor West-Brabant.

Reageer op dit artikel