nieuws

ProDelta sluit drie vastgoedcontracten op Commodity Park Rotterdam

Warehousing

Logistiek vastgoedontwikkelaar ProDelta heeft onlangs voor 70.618 vierkante meter aan contracten gesloten op Commodity Park Rotterdam. Henry Bath tekende bij, Metaal Transport verlengde het contract en Jan van Dam Global Machine Logistics tekende een nieuwe langjarige overeenstemming.

ProDelta sluit drie vastgoedcontracten op Commodity Park Rotterdam
Prodelta Commodity Park Rotterdam

Commodity Park Rotterdam is in 2008 op risico ontwikkeld en omvat 71.618 vierkante meter hoogwaardige bedrijfsruimte verdeeld over drie gebouwen.

   

De opslag van commodities zoals cacao, koffie, metalen (non-ferrous) en plastics moeten aan zeer stringente en specifieke eisen voldoen. Daarom werd Commodity Park Rotterdam in nauwe samenwerking ontwikkeld met diverse betrokken overheidsinstanties.

   

De loodsen zijn zeer goed beveiligd. De robuuste betonbouw maakt het project tevens duurzaam: levensduur, energiezuinigheid en toekomstig hergebruik van materialen hebben hierbij voorop gestaan. Commodity Park Rotterdam is volgens ProDelta zodanig ontwikkelt dat het in de toekomst getransformeerd kan worden naar logistiek park.

 

Nieuwe contracten

  • Henry Bath was reeds huurder op het park en tekende bij voor 55.956 m². Het bedrijf is wereldwijd actief en in de opslag en verscheping van commodity producten zoals aluminium, koper, zink, lood, nikkel, tin, aluminium, stalen knuppels, cacao en koffie.
  • Metaal Transport verlengde zijn bestaande contract voor 5.182 m² en huurt per 1 december twee extra units van respectievelijk 2.577 m² en 2.582 m². Sinds 1964 is dit familiebedrijf actief in de opslag, overslag en fysieke distributie van non-ferro metalen, staal en metaal schroot. Hierbij kan zijn als partner fungeren in de complete logistieke keten voor metalen.
  • Met nieuwkomer Jan van Dam Global Machine Logistics is per 1 december langjarige overeenstemming bereikt over twee units van respectievelijk 2.173 m² en 2.148 m². Dit transportbedrijf is gespecialiseerd in de opslag en het transport van zware machines.
Reageer op dit artikel