nieuws

Stellingen elektrisch verrijden met RFID

Warehousing

Behalve de traditionele en handmatig aangedreven verrijdbare stellingen biedt SSI Schäfer voortaan ook een elektrische variant. Deze wordt aangestuurd door middel van RFID.

Stellingen elektrisch verrijden met RFID
SSI

In vergelijking tot de handmatige uitvoering wordt de elektrische installatie door middel van afzonderlijke motoraandrijving in beweging gehouden. Dit garandeert volgens SSI Schäfer een snelle, veilige en economische werkwijze, ook bij nuttige lasten tot 2 x 8 ton. Vrijgave van de installatie en opdrachten voor het openen van afzonderlijke gangen vinden plaats op basis van RFID-technologie. 

 

Gangvrijgave

De installatie wordt door het inscannen van de chipkaart op het bedieningspaneel van de installatie vrijgegeven. Lichtbarrières en optionele voet-lichtbarrières zorgen hierbij voor optimale veiligheid. De gangvrijgave vindt plaats door eenmalig rijcommandofuncties te selecteren. De wagens worden vervolgens automatisch en veilig in de gewenste richting verplaatst. Daarop verwijdert of plaatst de operator de goederen in/uit de stelling. De gang moet na elke procedure opnieuw worden vrijgegeven. In samenspel met de bediening op basis van RFID wordt zo voorkomen dat onbevoegden toegang hebben tot de installatie.

Reageer op dit artikel