nieuws

Swisslog bouwt dc voor Duitse woonmeubelretailer

Warehousing

De Duitse woonmeubelretailer Gries Deco Company heeft Swisslog gevraagd als general contractor op te treden om haar nieuwe ‘VZ Greenfield’ logistiek centrum te ontwerpen en te bouwen. De totale order vertegenwoordigt ongeveer 85 miljoen euro.

Swisslog bouwt dc voor Duitse woonmeubelretailer
Swisslog CaddyPick monorail

Het nieuwe logistieke centrum van Gries Deco Company (GDC) moet aan de logistieke randvoorwaarden voldoen van GDC’s uitbreidingsplannen en zal het huidige distributiecentrum in Niedernberg (Beieren) vervangen. Als general contractor, zal Swisslog volgens het turn-key concept een gebouw met uitbreidmogelijkheden op een oppervlakte van 150.000 m2 realiseren met onder andere een 40 meter hoog hoogbouwmagazijn met 12 gangen en ongeveer 110.000 palletlocaties.

 

Hardware

De taken en verantwoordelijkheden van system integrator Swisslog omvatten het ontwerpen, de realisatie, en de ondersteuning bij de opstart van de nieuwe installatie, inclusief de bouw en de installatie van alle material handling apparatuur. Swisslog zal het CaddyPick monorail concept (met 120 caddies), een conveyor systeem en de pallet stacker kranen (zie foto-impressie) evenals de software en het controle systeem leveren en zal verantwoordelijk zijn voor de volledige integratie van de systemen. De opbouw gaat vermoedelijk in september 2011 van start en het logistiek centrum zal in de lente van 2013 operationeel zijn.

 

 

Reageer op dit artikel