nieuws

Snelloop roldeur scheidt magazijnruimtes

Warehousing

De RapidRoll 300Plus Alu is een zogenoemde snelloop roldeur voor binnengebruik en afgeschermde buitentoepassingen in distributiecentra, magazijnen voor de retail en groothandel.

Snelloop roldeur scheidt magazijnruimtes
Albany RapidRoll

De RapidRoll 300Plus Alu van Albany Door Systems kan ook worden omgebouwd tot een snelroldeur voor nooduitgangsgebieden. Tot de voordelen behoort het ruimtebesparend ontwerp dat installatie in deuropeningen met beperkte ruimte mogelijk maakt. De snelroldeur heeft de maximale afmeting van 4.000 x 4.200 mm (b. x h.). De zijgeleiding, onderlijstprofiel en deurrol zijn van geanodiseerd aluminium.  Standaard is het deurblad gemaakt van transparant PVC-materiaal met blauwe of rode verticale verstevigingsstroken. Op verzoek kan de deur met RollTex of NomaTex worden uitgerust, met of zonder vensters of zichtpanelen. Ook is een PVC deurblad met siliconenvrije verstevigingsstroken mogeljik. De deur opent en sluit met een maximale snelheid van 2,2 m/s.

 

Veiligheid

De deur wordt bediend via een display met folietoetsen en een grafische diplay in een klein kastje aangebracht bij de zijgeleider. Hierop kunnen diverse diagnosemeldingen worden afgelezen. Voor de veiligheid heeft de deur een elektrische onderlijstbeveiliging. De vaste fotocel voorkomt ook dat de deur sluit, wanneer zich een object in de deuropening bevindt. Optioneel kan de deur worden uitgerust met een crashfunctie. Bij een botsing breekt het onderlijstprofiel los, waarbij een sensor wordt geactiveerd die de deur stilzet. De deur voldoet aan de UVV-veiligheidsvoorschriften en de geharmoniseerde CE-richtlijnen, inclusief EN13241-1.

Reageer op dit artikel