nieuws

Logitrade en Ravas meten en wegen voortaan samen

Warehousing

Logitrade logistic systems uit Rossum (Gld), en RAVAS uit Zaltbommel, zijn een strategische samenwerking aangegaan op het gebied van gecombineerde volume- en gewichtmetingen van palletladingen.

Logitrade en Ravas meten en wegen voortaan samen
PaletCube Logitrade

De PalletCube (foto links) van Logitrade is ontworpen voor het meten van palletvolumes en is een logische doorontwikkeling van de CartonCube en ExpressCube. Ravas produceert en distribueert al jaren mobiele weegsystemen (foto rechts) geïntegreerd in handpalletwagens, magazijntrucks en vorkheftrucks.

    

Door gecombineerd gebruik van de PalletCube en een mobiel weegsysteem kan in één handeling het palletvolume en het -gewicht worden gemeten. De markt vraagt steeds meer om exactheden vast te leggen in de uitwisseling van vrachten.

   

Met de combinatie van beide systemen worden het gegenereerde gewicht en volume plus mogelijke laadmeter via W-Lan weergave in de eigen software van de klant direct zichtbaar gemaakt. Ook integratie van verzendsoftware is hierbij mogelijk, om direct vanuit dit systeem de verzendlabel te kunnen printen.

Reageer op dit artikel