nieuws

Hitachi wil BREEAM-dc bouwen in Zaltbommel

Warehousing

Elektronicabedrijf Hitachi Data Systems in Waardenburg wil in het naburige Zaltbommel een nieuw distributiecentrum bouwen. Dit pand vormt een uitbreiding op het bestaande dc in Waardenburg. Hitachi en de ontwikkelende belegger willen daarnaast dat het dc op termijn het duurzame BREEAM-NL certificaat krijgt.

Hitachi wil BREEAM-dc bouwen in Zaltbommel
Elektronicabedrijf Hitachi Data Systems in Waardenburg wil in het naburige Zaltbommel een nieuw distributiecentrum bouwen

Plannen voor verhuizing naar een nieuw pand op bedrijventerrein De Wildeman in Zaltbommel zijn in een vergevorderd stadium.

Binnenkort wordt de overeenkomst getekend met de gemeente Zaltbommel voor de vestiging van het nieuwe distributiecentrum van Hitachi Data Systems op bedrijventerrein De Wildeman. Het dc is een uitbreiding van het bestaande distributiecentrum in Waardenburg.

 

Groei marktaandeel

Volgens Frans van Rijn, verantwoordelijk voor de wereldwijde logistiek van Hitachi Data Systems werd door de groei van het marktaandeel van het bedrijf uitbreiding noodzakelijk. "Aangezien Nederland in logistiek opzicht vooroploopt, was die keuze snel gemaakt. In Waardenburg kunnen we echter niet de uitbreiding realiseren die we nodig hebben. De Wildeman in Zaltbommel past in onze visie op het gebied van duurzaamheid. Bovendien is het terrein goed bereikbaar en ligt het dicht bij onze huidige vestiging. Het belang van onze medewerkers speelde bovendien een belangrijke rol bij onze keuze voor Zaltbommel."

 

Prefabbeton

Voor de realisatie van de nieuwe vestiging werkt Hitachi Data Systems samen met de ontwikkelende belegger Kadans Nederland. De bouw van het pand is in handen van Hercuton uit Nieuwkuijk, een bedrijf dat gespecialiseerd is in duurzame bedrijfshuisvesting op basis van prefabbeton.

 

‘Good-certificaat’

Kadans en Hitachi Data Systems willen het pand daarnaast voorzien van duurzame installaties op het gebied van onder andere warmte- en koudeopslag en biobrandstof. Dit moet straks, zo stellen beide partijen, minimaal een BREEAM-NL ‘Good-certificaat’ opleveren.

Reageer op dit artikel