nieuws

Duits 3M EDC breidt uit met Vanderlande

Warehousing

Vanderlande Industries heeft de opdracht verworven voor levering en installatie van het orderpicking- en sorteersysteem voor een aanzienlijke uitbreiding van het 3M European Distribution Center in Jüchen, Duitsland.

Duits 3M EDC breidt uit met Vanderlande
Vanderlande Posisorter voor 3M

Vanderlande Industries verzorgt de koppeling met de bestaande logistieke systemen en de installatie van een nieuw systeem voor regeling van de material flow, allemaal zonder onderbreking van de activiteiten in het center. Vanderlande installeert twee Posisorter-systemen van de nieuwste generatie voor het sorteren van grote hoeveelheden producten. Daarvan zijn wereldwijd al 350 units geinstalleerd. Kenmerken van dit systeem zijn: positief sorteren, voorzichtige product handeling en gemakkelijk onderhoud. De 3M-producten worden getransporteerd via conveyor banden en -bochten en gebufferd met Qveyor-conveyors.

 

Meer capaciteit

De uitbreiding is nodig omdat het huidige distributiecentrum van 3M in Jüchen, het belangrijkste van de zes distributiecentra die het bedrijf in Europa heeft, de grenzen van zijn capaciteit heeft bereikt. 3M besloot om de bestaande faciliteit uit te breiden en niet te verhuizen om reden van de centrale ligging van de vestiging. De nieuwe faciliteit wordt gevestigd tegenover het bestaande European Distribution Center van 3M, waarbij het grootste deel van het vloeroppervlak van ca. 40.000 m2 voor 3M zal zijn gereserveerd. De twee gebouwen worden gescheiden door een weg en verbonden door een op 5 meter hoogte te bouwen, 150 m lange transportbandbrug. Hierdoor kan het vrachtwagenverkeer tussen de bestaande en de nieuwe vestiging tot een minimum worden beperkt.

 

 

Reageer op dit artikel