nieuws

DHL bundelt logistiek nieuwe telecomklanten in Roosendaal

Warehousing

DHL Supply Chain huurt nog eens 15.000 vierkante meter distributieruimte op Borchwerf II bij Roosendaal. De mededeling volgt twee weken nadat de logistieke dienstverlener bekend maakte dat het vanuit een dc op het hetzelfde bedrijvenpark de logistieke activiteiten gaat verrichten voor een leverancier van telecomproducten. De laatste klant is eveneens actief in deze sector.

DHL bundelt logistiek nieuwe telecomklanten in Roosendaal
DHL vestigt twee nieuwe telecomklanten in een distributiecentrum op logistiek bedrijvenpark Borchwerf II gelegen onder de rook van Roosendaal

DHL Supply Chain huurt nu op logistiek bedrijvenpark Borchwerf II in Halderberge, onder de rook van Roosendaal, in totaal 30.000 vierkante meter aan distributieruimte. In eerste instantie ging het dus om 15.000 vierkante meter maar met het strikken van de laatste klant, waarvan de naam niet bekend is gemaakt, wordt nu het volledige distributiecentrum afgehuurd door de logistiek dienstverlener. Het bewuste pand dat DHL nu huurt heeft overigens meer dan twee jaar leeg gestaan.

 

Locatieonderzoek

De directie van de contractlogistieke divisie van het Duitse concern heeft na een locatieonderzoek in Zuid-West-Nederland besloten de distributie van onder andere telecomproducten te concentreren in Roosendaal.

 

Bereikbaarheid

Naast argumenten als goede bereikbaarheid, gunstige kostenstructuren en arbeidspotentieel speelde bij DHL Supply Chain ook mee dat het distributiecentrum snel in gebruik kan worden genomen. Ook de factor bereikbaarheid bleek cruciaal in de keuze voor logistieke hotspot West-Brabant.

DHL zegt in een reactie niet de namen van de twee nieuwe klanten prijs te willen geven. "Daar willen we op hun verzoek geen ruchtbaarheid aan geven zegt", aldus Ewout Blaauw, Director Corporate Communications bij DHL.

 

Verlies klant

Tegenover het binnenhalen van twee nieuwe klanten staat ook het verlies van een bestaande klant namelijk Forever Direct, waarvoor DHL de logistiek verzorgde vanuit een Europees distributiecentrum in Moerdijk. Deze producent van aloë vera-artikelen heeft aangekondigd de logistieke van haar producten weer in eigen hand te nemen vanuit een nog te bouwen EDC, die toevalligerwijs ook zal worden gebouwd op Borchwerf II.

Reageer op dit artikel