nieuws

Amerikaans kledingmerk verplaatst EDC naar Nederland

Warehousing

Patagonia, een Amerikaans outdoor kledingmerk, verplaatst haar distributiecentrum van het Franse Chartres naar het Gelderse ’s Heerenberg. Het kledingmerk heeft de logistiek en distributieactiviteiten overgeheveld aan logistiek dienstverlener DSV Solutions. In het nieuwe pand heeft Patagonia meer capaciteit om de groeiende vraag in Europa aan te kunnen.

Amerikaans kledingmerk verplaatst EDC naar Nederland
Het EDC van het Amerikaanse outdoor kledingmerk Patagonia is verplaatst naar 's-Heerenberg. DSV Solutions is verantwoordelijk voor de logistiek en distributie.

Vanuit het distributiecentrum in ’s Heerenberg, pal aan de Duitse grens, worden alle retailers in Europa van producten voorzien. "Patagonia is de laatste jaren snel gegroeid in Europa", zegt Holger Bismann, general manager van het outdoor kledingmerk voor Europa. "Daardoor kwam de capaciteit van ons distributiecentrum in Frankrijk onder druk te staan. Met het nieuwe centrum in ’s Heerenberg en de samenwerking met DSV Solutions zijn we in staat om de dienstverlening richting retailers te verbeteren en te anticiperen op groei."

 

Meer capaciteit

Vanuit ’s Heerenberg is DSV in staat om binnen 24 uur producten aan retailers in Duitsland, Groot-Brittannië en de Benelux uit te leveren. De capaciteit is er ook fors op vooruit gegaan: zo kan de logistiek dienstverlener drie containers met Patagonia-producten per dag verwerken, terwijl het distributiecentrum in Chartres er slechts één per week aankon.

 

Meer werkgelegenheid

In het distributiecentrum in ’s Heerenberg heeft Patagonia een magazijn met een oppervlakte van 55.000 vierkante meter tot haar beschikking. Tien magazijnmedewerkers zijn belast met Patagonia; op termijn zal dat aantal toenemen.

Patagonia behaalde afgelopen boekjaar een omzet van 414 miljoen dollar. In Europa was het bedrijf vorig boekjaar goed voor een omzet van 30 miljoen euro, twintig procent meer dan een jaar eerder.

 

Reageer op dit artikel