nieuws

Lidl realiseert nieuw dc in Heerenveen

Warehousing

Supermarktdiscounter Lidl start begin volgend jaar met de bouw van een nieuw distributiecentrum in Heerenveen. Begin juli hebben Lidl en de gemeente Heerenveen hiervoor een overeenkomst gesloten. Het duurzame dc wordt gebouwd op een kavel van 12 hectare gelegen in het Internationaal Bedrijven Park in Heerenveen.

Lidl realiseert nieuw dc in Heerenveen
Artist impression van het nieuwe distributiecentrum van Lidl in Heerenveen. De bouw van het pand start begin volgend jaar.

Het huidige distributiecentrum in Heerenveen was het eerste dc van Lidl in Nederland. Door veroudering is het nu aan vervanging toe.

Vanuit het nieuwe distributie wordt straks de bevoorrading gedaan van circa tachtig Lidl-winkels in Noord Nederland.

 

Werkgelegheid

In het distributiecentrum worden de food-, non-food- en dagverse-foodactiviteiten ondergebracht. Door de groei verwacht Lidl dat het aantal arbeidsplaatsen in Heerenveen in de toekomst zal toenemen. Lidl wil begin volgend jaar starten met de bouw van het nieuwe distributiecentrum.

 

Duurzaamheid

Bij het ontwerp van de nieuwbouw is duurzaamheid een belangrijk thema. Door middel van de slogan "Op weg naar morgen!" wil de supermarktketen haar aandacht richten op duurzame en eerlijke bedrijfsvoering. Het nieuwe distributiecentrum zal diverse milieuvriendelijke en energiezuinige oplossingen in het ontwerp hebben. Zo wordt de restwarmte uit koelinstallaties benut voor vloerverwarming. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van milieuvriendelijke koelmiddelen voor de koeling en van materialen met een hoge isolatiewaarde. Het gebouw is zo geconstrueerd dat in de toekomst op het dak zonnepanelen kunnen worden geplaatst.

 

Tweede nieuwbouwproject

De bouw van het dc in Heerenveen is het tweede nieuwbouwproject van Lidl in korte tijd. Vorig jaar november nam de supermarktdiscounter in het zuiden van het land in Weert een nieuw distributiecentrum in gebruik. Vanuit dit dc worden vijftig filialen in Zuidoost-Nederland bevoorraad. Lidl heeft in Nederland vijf distributiecentra.

Reageer op dit artikel