nieuws

BlueSpot vergroot veiligheid van heftrucks

Warehousing

BlueSpot vergroot veiligheid van heftrucks
BlueSpot vergroot veiligheid van heftrucks

BlueSpot. Dat is de naam van een blauw visueel waarschuwingssignaal voor heftrucks dat ontwikkeld is door Linde Material Handling. De BlueSpot wordt op een heftruck gemonteerd en projecteert een helder blauw licht op de vloer. Hierdoor worden voetgangers in magazijnen en productieruimtes gewaarschuwd dat er een heftruck aankomt. Zo worden ongelukken voorkomen.

 

Bijkomend voordeel is dat de BlueSpot geruisloos is. Veel heftruckchauffeurs vinden de schrille tonen van akoestische waarschuwingssignalen storend. Daarom worden dit soort veiligheidssystemen dikwijls uitgeschakeld, waardoor de veiligheid in het geding komt. Door gebruik te maken van de BlueSpot is dat verleden tijd.

 

Blauwverlichte plek

Het gepatenteerde visuele waarschuwingssignaal BlueSpot bestaat uit twee energie-efficiënte, zeer heldere en duurzame LED-lampen die aan de daklijst van de beschermkooi zijn gemonteerd. Ze projecteren een grote blauwverlichte plek op de werkvloer, een paar meter vóór de heftruck. Het verlichtingssysteem werkt zowel in voorwaartse als achterwaartse rijrichting. De spot kan in twee standen worden gezet: continu licht of knipperend licht. Volgens Linde zijn beide instellingen uiterst effectief om de veiligheid in magazijnen te waarborgen.

Reageer op dit artikel