nieuws

Nieuwbouw biedt Parts Express meer ruimte voor bandenopslag

Warehousing

Logistiek dienstverlener Parts Express, dat in de automotive sector vooral bekend is van de distributie van spare parts, bouwt een nieuw distributiecentrum. In standplaats Vianen verrijst een dc van 20.000 vierkante meter, dat met name geschikt is voor de snelle in- en overslag van goederen alsmede de opslag van winter- en zomerbanden.

Nieuwbouw biedt Parts Express meer ruimte voor bandenopslag
Logistiek dienstverlener Parts Express, dat in de automotive sector vooral bekend is van de distributie van spare parts, bouwt een nieuw distributiecentrum in Vianen

Banden vormen volgens Parts Express-directeur Norbert van Duuren een belangrijke element in de nieuwbouw. "In oktober en november vorig jaar zaten we honderd procent vol met banden. We behandelen gemiddeld in deze periode dagelijks zo’n tienduizend banden, maar in die periode waren het er dertigduizend."

 

Korte bouwperiode 

Veel garagebedrijven en zogenaamde snelfitters brengen de opslag van winterbanden in de zomer en van zomerbanden in de winter, onder bij de logistiek dienstverlener. De afgelopen winter was er sprake van krapte op de markt van winterbanden door een onverwachte stijging in de verkoop van nieuwe auto’s. Van Duuren verwacht in de komende winter de banden daarom in nog grotere volumes te behandelen. "Mede daarom zijn alle inspanningen er nu op gericht om het nieuwe distributiecentrum in september al klaar te hebben."

 

Splitsing activiteiten

De nieuwbouw vormt ook een uitbreiding van de bestaande opslagfaciliteiten van de distributeur in Vianen. Een magazijn in Breukelen zal worden afgestoten aldus van Duuren. "We krijgen daardoor vooral ook meer de beschikking over extra mogelijkheden voor op- en overslag." Het distributiecentrum zal na oplevering grofweg voor de helft gebruikt worden voor de reguliere overslag en voor de helft voor overslag in de dagdistributie.

 

Nachtdistributie

Het bestaande onderkomen van Parts Express in Vianen wordt na realisatie van de nieuwbouw volledig benut voor nachtdistributie-activiteiten. Tweeduizend vierkante meter gehuurde ruimte voor retouren en emballage wordt afgedankt, omdat deze goederen overgaan naar de nieuwbouw. Het al eerder genoemde gehuurde magazijn van achtduizend vierkante meter in Breukelen, benut voor opslag, wordt gesloten.

 

Minder handling

Van Duuren verwacht flinke voordelen te behalen doordat met de nieuwbouw de dag- en nachtdistributie worden gesplitst. "Omdat klanten voor de dagdistributie tot twee uur ’s nachts kunnen aanleveren, is er een overlap in de overslag die maakt dat we moeten bufferen. Straks in de nieuwbouw hoeven we de goederen maar één keer in handen te nemen."

 

Spreiding activiteiten

Logistiek dienstverlener Parts Express is groot geworden in de distributie van auto-onderdelen, maar richt de afgelopen jaren ook steeds meer op opdrachtgevers die onder andere actief zijn op het gebied van elektrotechnische materialen en goederen voor de grafische sector. De warehouse-vestiging in Vianen is het centrale verdeelpunt van deze artikelen voor Nederland.

Met de bouw van dit dc is de logistiek dienstverlener gelijk ook het eerste bedrijf dat zich vestigt op het nieuwe bedrijventerrein Gaasperwaard in Vianen.

Reageer op dit artikel