nieuws

Logistieke hotspot titel geeft Venlo-Venray vleugels

Warehousing

Het behalen van de logistieke hotspots nr.1 status in 2010 en de prolongatie dit jaar heeft de regio Venlo-Venray vleugels gegeven zo bleek vrijdag tijdens een feestelijke bijeenkomst. “Onderlinge samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en onderwijs en inzetten op duurzaamheid maakt deze regio blijvend succesvol”, benadrukte Sjang Emons, bestuurslid NV Regio Venlo en CEO van de Emons Groep.

Logistieke hotspot titel geeft Venlo-Venray vleugels
Het behalen van de logistieke hotspots nr.1 status in 2010 en de prolongatie dit jaar heeft de regio Venlo-Venray vleugels gegeven zo bleek vrijdag tijdens een feestelijke bijeenkomst waar de traditio

Het distributiecentrum van Herbalife in Venray fungeerde vrijdag als decor voor de uitreiking van de traditionele taart met daarop de logistieke hotspotkaart van Nederland. Tal van lokale en regionale bestuurders en afgevaardigden uit het bedrijfsleven en onderwijs uit Noord-Limburg waren op uitnodiging van regionale ontwikkelingsmaatschappij NV Regio Venlo naar Venray afgereisd om deelgenoot te zijn van de uitreiking van de taart door de redactie van Logistiek.nl en Logistiek Magazine.

 

Perfecte instelling 

Wil-Jan Bekkers, directeur distribution operations EMEA bij Herbalife, stak in zijn welkomstwoord de loftrompet uit over Venray. “Toen we hier kwamen in 1998 keken we hier nog uit over de weilanden. Filevrije verbindingen met het achterland, de beschikbaarheid van logistieke medewerkers, de mogelijkheid om uit te breiden en een representatieve omgeving waar we onze distributeurs kunnen ontvangen waren voor ons de redenen om ons te vestigen in Venray. Bovendien heeft de regio een perfecte instelling bij het ondersteunen en faciliteren van nieuwe logistieke bedrijvigheid. ”

 

Integrale supply chain

Volgens Bekkers is Herbalife dankzij ‘Venray’ uitgegroeid tot een volwaardige 4 pl’er. “We zijn begonnen als logistiek dienstverlener en we zijn dankzij de volumegroei nu uitgegroeid tot een bedrijf die de integrale supply chain in huis heeft.”

 

Succes innovatieagenda

Aansluitend op Bekkers prees Stephan Satijn, vice president NDL/HIDC, de inspanningen die de regio Venlo-Venray heeft gedaan het afgelopen jaar om de logistieke hotspot nummer 1 positie te prolongeren. “Vorige jaar was het verschil met West-Brabant miniem met een punt verschil. Je ziet nu dat Venlo-Venray is uitgelopen dankzij de verdere implementatie van de logistieke innovatieagenda.”

 

Paneldiscussie

In een korte discussie tussen regionale en lokale bestuurders benadrukte Jan Loonen (Wethouder Economische Zaken dat de logistieke hotspot nummer 1 positie niet alleen te danken is aan Venlo. “Deze positie straalt af op de complete regio”, aldus Loonen.

 

Nieuwe bedrijvigheid

Ook Mark Verheijen, tot voor kort wethouder Economische Zaken van Venlo en inmiddels gepromoveerd tot Gedeputeerde Economische Zaken voor de provincie Limburg, prees de inspanningen van zijn regio en stelde dat hij zich ook hard wil maken voor de logistieke regio Venlo-Venray in zijn nieuwe functie.

Jos Teeuwen, wethouder verkeer en openbare werken van Venlo, stelde dat zijn gemeente volop bezig is met het aantrekken van nieuwe logistieke bedrijvigheid in de regio. “Goed voorbeeld hiervan is het Asian Full Service Center (AFSC). Waarin we streven naar het aantrekken van nieuwe bedrijven en kennis uit landen als China, Japan, Korea en Taiwan.”

Op de vraag waarom Venlo-Venray de logistieke hotspot nummer 1 positie dit jaar prolongeert reageerde Sjang Emons: “Onderlinge samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en onderwijs en inzetten op duurzaamheid zorgt ervoor dat deze logistieke regio blijvend succesvol is.”

 

Internationale promotie

Joris Tenhagen, Programmamanager Logistiek NV Regio Venlo en de drijvende kracht achter de ‘Venlo-Venray promotie’, stelde tot slot dat de komende tijd geïnvesteerd gaat worden in onder andere de internationale promotie van Venlo-Venray als ‘Viaport Venlo Logistics Area’. “Willen we daarin slagen samen met NDL dan zullen we de komende jaren een bedrag moeten investeren van tien miljoen euro om deze regio internationaal ook op de kaart te krijgen.”

Reageer op dit artikel