nieuws

Vanderlande sorteert voor TNT Australië

Warehousing

Het depot van TNT Priority and International in Sydney wordt verplaatst naar een nieuwe locatie in het bestaande gebouw. Vanderlande Industries gaat daar twee nieuwe Posisorters installeren.

Vanderlande sorteert voor TNT Australië
vanderlande Posisorter

Het depot met de beide Posisorters is bedoeld voor het verwerken van alle relevante vrachtcategorieën: bulkverzendingen, expresvervoer over de weg, prioritaire verzendingen, internationale verzendingen, leveringen op afroep, niet-compatibele pakketten en andere diensten van TNT Express. De geringe omvang van het gebouw vormt een uitdaging voor de magazijnautomatiseerder. Volgens Roald de Groot, Key Account Manager, moest het team van Vanderlande Industries alle creativiteit aan de dag leggen om de hele installatie en alle vrachtauto’s, bestelbussen en processen een plaats in het gebouw te kunnen geven.

 

Capaciteit 

Het systeem van TNT is ontworpen voor een capaciteit van 4.150 artikelen per uur. De artikelen die gesorteerd moeten worden bestaan uit pakketten, zakken en tasjes. De hoge systeemcapaciteit, de betrouwbare werking, de kostenefficiëntie en de ergonomische en veilige installatie maken de Posisorter  uitermate geschikt voor het sorteren van een groot aantal artikelen.

 

Posisorter

De Posisorter shoe sorter van Vanderlande Industries werd in 1989 voor het eerst in gebruik genomen. Sindsdien zijn er meerdere verbeteringen in het systeem aangebracht. De Posisorter  sorteert zeer nauwkeurig een breed assortiment producten met een hoge capaciteit. Deze horizontale, snelle sorteerinstallatie beschikt over de volle breedte over geëxtrudeerde aluminium dragers waarop voorgevormde schoenen zijn gemonteerd. De dragers zijn op een dusdanige wijze geplaatst dat er een gesloten dek ontstaat; er kunnen geen voorwerpen tussen vallen of vast komen te zitten. Bij de sorteeruitgang worden deze schoenen afgeslagen onder een hoek van 20 of 30 graden, waardoor ze over de dragers glijden en de producten voorzichtig in de sorteeruitgangen duwen. Het aantal schoenen dat wordt gebruikt, is afhankelijk van de lengte van elk afzonderlijk product. Het systeem is beschikbaar voor zowel enkel- als dubbelzijdig sorteren. Het dubbelzijdige sorteermodel beschikt over een voorsorteerunit die de schoenen naar de kant van de sorter leidt die tegenover de sorteeruitgang ligt. Bij de Posisorter hoeven producten niet te worden uitgelijnd.

Reageer op dit artikel