nieuws

H. Essers bouwt farmaceutisch dc voor Pfizer

Warehousing

Het farmaceutisch bedrijf Pfizer centraliseert haar logistieke activiteiten bij H.Essers. De Belgische logistiek dienstverlener zal in het kader van deze overeenkomst onder andere een farmaceutisch distributiecentrum bouwen in Genk, dat vanaf medio dit jaar operationeel is. H. Essers trekt voor deze nieuwbouw drie miljoen euro uit.

H. Essers bouwt farmaceutisch dc voor Pfizer
IvoMarechal (links) en NoëlEssers van H. Essers bouwen een nieuw medisch dc in Genk voor farmaceutgigant Pfizer

Ook is vastgelegd dat H.Essers verantwoordelijk wordt voor de operationele exportactiviteiten van Pfizer naar Afrika, het Midden-Oosten, Rusland en de GOS-landen. Dat gebeurt vanuit een centrale hub in Genk. De transporten naar de exportbestemmingen gebeuren per luchtvracht.

 

Drie temperatuurzones

Het nieuwe dc dat gebouwd wordt bij het hoofdkantoor van H. Essers krijgt een magazijnoppervlak ruim 10.000 vierkante meter. Het pand voldoet volgens de logistiek dienstverlener  aan de hoogste omgevings- en beveiligingsnormen die gelden binnen de farmaceutische sector. Zo komen er in het pand drie verschillende temperatuurszones, elk geschikt voor de opslag van specifieke farmaceutische producten.

 

Tienduizend palletplaatsen

Verwacht wordt dat het nieuwe farmaceutische distributiecentrum medio dit jaar in gebruik wordt genomen. Het pand biedt ruimte aan rond de tienduizend pallets. Met deze nieuwe aanwinst brengt Essers zijn totale oppervlakte aan magazijnruimte op het gebied van farma op 45.000 vierkante meter. De samenwerking tussen Pfizer en H.Essers dateert uit 2006.

 

Reageer op dit artikel