nieuws

Container Centralen verbetert containerplanken

Warehousing

Het idee om de bestaande triplex-planken van RFID tags te voorzien is voorlopig door Container Centralen vanwege hoge kosten in de ijskast gezet. In de plaats daarvan wordt een proef gestart met hun Deense karren die voorzien zijn van duurzame, sterke, lichtgewicht kunststof planken.

Container Centralen verbetert containerplanken
CC Container met kunststof planken

Vanaf april worden enkele honderden van deze kunststof planken in echte stromen getest in Nederland, Duitsland, Italië en Denemarken. Na het piekseizoen worden de ervaringen en ideeën voor verbeteringen aan de kunststof planken verzameld en verwerkt in het definitieve ontwerp. De kunststof planken wegen de helft van de huidige houten triplex planken. De gebruikers van de rolcontainers van Container Centralen (CC) krijgen daarmee minder gewicht te verwerken bij het verplaatsen van de containers. De karren worden daarbij vanzelfsprekend voorzien van een originele CC RFID tag.

 

Gewichtig

Er zijn meer dan 14 miljoen CC Container-planken op de markt en iedere plank zou ongeveer 3 kg lichter worden. Dat betekent volgens CC een enorme vermindering van het totale gewicht dat door heel Europa verwerkt en vervoerd moet worden. Ervan uitgaande dat iedere container per jaar ongeveer acht keer ‘heen en weer’ gaat, komt dit er al snel op neer dat er zo’n 336.000 ton per jaar aan gewicht wordt bespaard. Daarmee hebben de lichtere karren ook een positieve invloed op de ergonomie, het max. laadvermogen en het brandstofverbruik.

Reageer op dit artikel