nieuws

Norbert Dentressangle krijgt diepvries-dc met uniek concept

Warehousing

De logistieke divisie van Norbert Dentressangle (ND) bouwt in Zellik bij Brussel een nieuw distributiecentrum voor diepvrieslogistiek. Hiermee wil ND tegemoet komen aan de huidige en toekomstige vraag naar 3PL-diensten.

Norbert Dentressangle krijgt diepvries-dc met uniek concept
Norber Dentressangle diepvries dc

Het ontwerp, de bouw en de implementatie van het automatisch hoogbouwmagazijn wordt gerealiseerd in samenwerking met magazijninrichter Swisslog. ING Lease is de financiele partner.

   

Het gebouw wordt een multiclient magazijn, waar goederen worden opgeslagen en behandeld bij temperaturen tot -25 °C. Het gebouw van ongeveer 8.200 vierkante meter bestaat uit een inbound zone, een hoogbouwmagazijn, een picking en outbound zone en nieuwe kantoren. In combinatie met het huidige magazijn zal de oppervlakte van het Zellik distributiecentrum 21.000 vierkante meter omvatten. De beveiligde site zal 24/24 en 6 dagen per week operationeel zijn. Naar verwachting zal het nieuwe distributiecentrum medio 2012 gereed zijn.

 

Uniek supply chain concept

Norbert Dentressangle heeft naar eigen zeggen een uniek supply chain concept voor diepvrieslogistiek in Zellik. Meerdere retailers en producenten worden geïntegreerd op één centrale locatie. Deze geïntegreerde oplossing genereert voordelen voor alle partijen. Zo leveren leveranciers rechtstreeks aan het distributiecentrum waar volumes voor verschillende retailers worden geconsolideerd. Dit leidt tot voordelen op het vlak van transport en handling activiteiten. Retailers halen voordeel uit de gereduceerde stocks en verhoogde service levels.

   

Daarbij dient dit concept de belangen van alle partijen in duurzame en groene diepvrieslogistiek, aldus het bedrijf. Norbert Dentressangle Logistics Belgium heeft een netwerk van vier temperatuur gecontroleerde distributiecentra met lokale overslagpunten en een vloot van meer dan 100 vrachtwagens voor de distributie van diepvries-, gekoelde en droge voeding. Klanten zijn belangrijke retailers en voedingsproducenten.

Reageer op dit artikel