nieuws

Goodman breidt vastgoedportefeuille logistiek enorm uit

Warehousing

De Australische logistiek vastgoedontwikkelaar de Goodman Group heeft 61 logistieke panden uit het ING Industrial Fund (IIF) overgenomen. Van dit totale aantal staan er zestien in Europa. De totale oppervlakte van deze panden is bijna 510.000 vierkante meter met een geschatte waarde van rond de 210 miljoen euro.

Goodman breidt vastgoedportefeuille logistiek enorm uit
3D visualisatie van het automotive warehouse dat Goodman gaat ontwikkelen voor DB Schenker Logistics in Leipzig

Elf van deze logistiek centra bevinden zich in Duitsland (367.091 vierkante meter), waarbij de meeste gesitueerd zijn in of nabij Bremen en Berlijn. De vier panden in Spanje (121.601 vierkante meter) bevinden zich in of nabij Madrid en het pand in België (20.397 vierkante meter) bevindt zich in Puurs, dat gelegen is tussen Antwerpen en Brussel.

 

Koploper in Duitsland

Volgens Danny Peeters, CEO Goodman Continental Europe, wordt met de overname van de ING Industrial Fund nog eens 210 miljoen euro toegevoegd aan de bestaande Europese industriële portfolio van de logistiek vastgoedontwikkelaar. "Dat zorgt ervoor dat we in Duitsland uitgroeien tot de grootste eigenaar van logistiek vastgoed. Als deze transactie is afgerond zal Goodman in totaal 3,5 miljoen vierkante meter aan distributieruimte in beheer hebben op het vaste land van Europa", aldus Peeters.

 

Totale waarde 

De overname van IIF zorgt ervoor dat het wereldwijde logistieke platform van Goodman toeneemt met een totale waarde van 12,4 miljard euro.

 

Reageer op dit artikel