nieuws

Edco bouwt omstreden mega dc in Deurne

Warehousing

Groothandel Edco Eindhoven start begin mei met de bouw van een distributiecentrum van 100.000 vierkante meter in Deurne (NB). Het mega dc, waar veel om te doen is, verrijst op een toekomstig bedrijvenpark waar logistiek dienstverlener Driessen de eigenaar van is. De komst van Edco levert tot rond de 250 extra arbeidsplaatsen op.

Edco bouwt omstreden mega dc in Deurne
Groothandel EDCO Eindhoven start begin mei met de bouw van een distributiecentrum van maar liefst 100.000 vierkante meter in Deurne (NB).

Edco is een handelsonderneming, die dagelijks meer dan 15.000 artikelen variërend van autoaccessoires tot en met huishoudelijke artikelen, naar afnemers in heel Europa stuurt.  

 

Versnipperde logistiek 

Naast de hoofdvestiging in Eindhoven heeft het groothandelsbedrijf momenteel een groot aantal distributiecentra verdeeld over de regio. Met de verplaatsing naar het nabijgelegen Deurne realiseert Edco de al langer beoogde centralisatie van haar distributieactiviteiten. “We hebben een stuk of tien magazijnen in de regio Eindhoven voor een efficiëntere logistiek hebben we ervoor gekozen om de logistiek te centraliseren”, zegt Martijn van der Struijk, CFO bij Edco.

 

Voormalig legercomplex
De keuze viel uiteindelijk op een voormalig legercomplex in Deurne die logistiek dienstverlener Driessen, de eigenaar van het terrein, wil transformeren tot bedrijventerrein. “Driessen werkt al sinds 2000 voor ons dus dat heeft ervoor gezorgd dat we op deze locatie tempo hebben kunnen maken met onder andere de benodigde vergunningen. Bovendien hebben we de mogelijkheid om hier een maatwerk dc te ontwikkelen”, zegt Van der Struijk. Bijkomend voordeel is verder voor het groothandelsbedrijf dat de nieuwe bedrijfslocatie op zeer korte afstand ligt van de A67.

 

Onderzoek magazijninrichting
Het distributiecentrum wordt door Edco ontwikkeld in samenwerking met de Driessen. Aannemer Wijnen Bouw uit Someren is verantwoordelijk voor de bouw. Van der Struijk zegt over de inrichting van het dc: “We zijn op dit moment met Districon nog aan het onderzoeken hoe we dat gaan aanpakken. We zitten te denken aan een flexibele oplossing waarbij we ons richten op een magazijninrichting waarbij geautomatiseerde systemen gecombineerd wordt met conventionele oplossingen.” Als het pand is opgeleverd dan beschikt het over in totaal 200.000 palletplaatsen,

 

Extra werkgelegenheid
Naar verwachting biedt het logistiek centrum straks werkgelegenheid aan circa 200 tot 250 directe medewerkers. Indirect via enkele toeleveranciers zal het aantal arbeidsplaatsen volgens het groothandelsbedrijf nog aanzienlijk toenemen. De oplevering van EDCO-dc wordt begin volgend jaar verwacht.

 

Protest tegen komst dc

De komst van het distributiecentrum naar Deurne stuit inmiddels ook op weerstand, meldt de website van Omroep Brabant. De gemeente Helmond vindt dat buurgemeente Deurne afspraken over de inrichting van het nieuwe bedrijvenpark waar Edco zich gaat vestigen niet nakomt. Ook een groenrecyclingsbedrijf, dat naast het voormalig mobilisatie complex staat, heeft bezwaar aangetekend. De gemeente Deurne heeft er desondanks alle vertrouwen in dat de bouw doorgaat.

 

Minister Cramer bemoeide zich voorheen al met de komst van het dc. Lees ook: DC Edco van de baan.

Reageer op dit artikel