nieuws

Amazon bouwt logistiek centrum in Schotland

Warehousing

De Amerikaanse internetwinkel Amazon.com gaat de logistieke activiteiten in Schotland aanzienlijk uitbreiden. Het bedrijf gaat een logistiek centrum in Dunfermline bouwen, wat ruim 750 nieuwe banen oplevert. De vestiging in Glenrothes blijft operationeel, de vaste medewerkers gaan wel over.

Amazon bouwt logistiek centrum in Schotland
Amazon bouwt logistiek centrum in Schotland

Bij het bestaande logistiek centrum in Gourock komen tweehonderd extra werkplekken. Hier worden bestellingen voor klanten van Amazon in Groot-Brittannië en het Europese vasteland verpakt en verzonden. In piekperiodes zet het bedrijf nog eens 1.500 tijdelijke krachten in.

 

E-fulfilment

Webwinkels kunnen hun e-fulfilment (opslag, verpakking en verzending) sinds vorig jaar uitbesteden aan Amazon.com. Handig voor bedrijven die producten uit het buitenland betrekken of internationaal willen verkopen. Het bedrijf heeft hiermee de services uitgebreid naar Nederland en nog acht Europese landen. Door op te treden als logistiek dienstverlener is Amazon in Europa een concurrent geworden van Nederlandse bedrijven als Docdata, dat onder meer de fulfilment voor Bol.com doet, en S&H Product Fulfilment.

 

Uitbesteden

Winkeliers aangesloten bij het Amazon fulfillment-programma kunnen zendingen gaan leveren naar Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Spanje, Portugal, Frankrijk, Italië en Ierland. De webwinkels moeten wel eerst hun goederen naar Engeland verschepen. Daar slaat Amazon de artikelen op in de eigen distributiecentra. De artikelen worden vervolgens opgenomen in Amazons webwinkelschappen. Winkeliers die deze activiteiten uitbesteden bij Amazon hoeven zich primair alleen nog bezig bezig te houden met hun assortiment en de marketing ervan. Bekijk de video over de dienstverlening van Amazon.

 

Meer weten over E-logistiek, bezoek de webwinkelvakdagen op 26 en 27 januari.

 

 

 

 

Reageer op dit artikel