nieuws

Prologis doet goede zaken in laatste kwartaal

Warehousing

Logistiek vastgoedontwikkelaar Prologis meldt dat het in het laatste kwartaal van dit jaar in vooral het Rotterdamse havengebied een groot aantal verhuurcontracten heeft afgesloten en verlengd. In totaal gaat het om 91.648 vierkante meter aan distributieruimte.

Prologis doet goede zaken in laatste kwartaal
Prologis zag zijn bezettingsgraad verbeteren met nieuwe huurcontracten en -verlengingen.

De nieuwe huurovereenkomsten zijn gesloten voor distributieparken in de Rotterdamse Eemhaven en Maasvlakte. De huurcontractverlengingen betreffen de locaties Schiphol, Eemhaven en Maasvlakte.

 

Ontwikkelingen in Rotterdam

Volgens Prologis zijn vooral de vele ontwikkelingen in het Rotterdamse havengebied bijzonder te noemen. Daar heeft de vastgoedontwikkelaar na eigen zeggen nu nagenoeg alle beschikbare opslagruimte verhuurd. De omvangrijkste overeenkomst is gesloten met C. Steinweg Handelsveem. Het gaat om bijna 60.000 vierkante meter in de Eemhaven en Maasvlakte. Bovendien heeft dit bedrijf de bestaande contracten op dezelfde locaties verlengd. Dit betreft ruim 11.000 vierkante meter.

 

Verlenging contracten

In Rotterdam heeft Prologis ook een nieuwe overeenkomst getekend met de Rotterdamse logistiek dienstverlener VCK Rotterdam voor wederom de Eemhaven (ruim 4200 vierkante meter). Daarnaast zijn de bestaande contracten met een niet nader genoemde Japanse logistiek dienstverlener en een onbekend Brits bedrijf voor dit gebied (ruim 16.000 vierkante meter) verlengd.

 

Contract Schiphol

Behalve in Rotterdam heeft de logistiek vastgoedontwikkelaar in het laatste kwartaal van dit jaar goede zaken gedaan op luchthaven Schiphol. Hier gaat het om de verlenging van een huurcontract met een Japans telecommunicatiebedrijf.

 

Aantrekkende markt

Volgens Joseph Ghazal, hoofd Noord-Europa bij Prologis omvatten de verhuuractiviteiten van zijn bedrijf in de Benelux dit jaar in totaal 247.000 vierkante meter aan warehouseruimte, inclusief alle nieuwe huurcontracten en verlengingen. "Dit onderstreept ons gevoel dat de markt weer enigszins aantrekt", aldus Ghazal

 

Groeiend vertrouwen

Bram Verhoeven, vice president Prologis Benelux sluit zich aan bij de woorden van Ghazal: "De groei in het vierde kwartaal geven een blijk van een voorzichtig groeiend vertrouwen bij onze klanten. We hebben dit jaar dan ook een licht herstel kunnen zien. We hopen dat deze trend zich doorzet in 2011."

 

Een overzicht

  • VCK Rotterdam, een Rotterdamse logistieke dienstverlener, sluit contract voor 4231 vierkante meter in Eemhaven DC2.
  • C. Steinweg Handelsveem tekent overeenkomst voor Eemhaven DC1 (12.850 vierkante meter), Eemhaven DC4 (8623 vierkante meter), Maasvlakte DC3 (25.680 vierkante meter) en Maasvlakte DC2 (12.055 vierkante meter).
  • Dit bedrijf verlengt ook de overeenkomsten voor Eemhaven DC4 (6.553 vierkante meter) en Eemhaven DC2 (4661 vierkante meter).
  • Japanse logistiek dienstverlener verlengt contract voor 7.780 meter op Maasvlakte DC2.
  • Brits bedrijf verlengt contract voor 8.539 vierkante meter in Eemhaven DC3.
  • Japans telecommunicatiebedrijf verlengt contract voor 676 vierkante meter in Schiphol DC1.
Reageer op dit artikel