nieuws

Nationaal dc Intratuin in voormalig veilinggebouw

Warehousing

Het tweede nationale distributiecentrum van Intratuin wordt gevestigd in het voormalige veilingcomplex van FloraHolland. Afgelopen vrijdag tekenden de twee organisaties een huurovereenkomst voor de komende tien jaar. Het complex is leeg komen te staan na de recente verhuizing van FloraHolland naar het Duitse Herongen.

Nationaal dc Intratuin in voormalig veilinggebouw
Het tweede nationale dc van Intratuin wordt gevestigd in het voormalige veilingcomplex van FloraHolland op logistiek bedrijvenpark Fresh Park Venlo

Intratuin huurt het overgrote deel van het veilingcomplex, ongeveer 75.000 vierkante meter. Het complex op logistiek bedrijvenpark Fresh Park Venlo staat leeg, omdat de Venlose vestiging van FloraHolland vorige maand naar het Duitse Herongen is verhuisd als onderdeel van de nieuwe Veiling Rhein-Maas.

 

Externe partijen

Met de ingebruikname van het voormalige veilinggebouw stopt Intratuin met de distributie bij externe partijen in Ridderkerk en Woerden. Ook wordt het veel kleinere distributiecentrum (7.500 vierkante meter) in logistieke hotspot Venlo, tegenover het veilinggebouw, afgebouwd. Alle activiteiten worden geconcentreerd in het nieuwe dc dat de logistiek gaat verzorgen voor de Intratuinvestigingen in Nederland en België . Voor de groen producten behoudt Intratuin haar distributiecentrum in Aalsmeer.

 

Extra personeel

Daar gaan minimaal 65 eigen mensen werken, een verhoging van de vijftig medewerkers die op dit moment het werk doen. Daarnaast komt er nog personeel van externe partijen naar Venlo. Hoeveel is nog niet bekend.

 

Geschike locatie

De concentratie is Venlo is een optelsom van twee gebeurtenissen, het vrijkomen van de voor snelle distributie zeer geschikte veilinghallen en de goede ervaringen met het huidige veel kleinere distributiecentrum.

Reageer op dit artikel