nieuws

Stapelhulpje gratis maand op proef

Warehousing

Hoe krijg je een mooie, stabiele lading op een rolcontainer of een pallet? Orderpickers krijgen hulp van de IPS Stapelassistent, een polsterminal die precies aangeeft waar welke omverpakking moet komen te staan. Op de beurs ICT & Logistiek, stand D055, heeft CICT nog een aardige verrassing in petto voor bedrijven die dit wel eens willen proberen.

Stapelhulpje gratis maand op proef
IPS stapelassistent

De verrassing is dat bedrijven een maand lang de IPS Stapelassistent mogen uitproberen. Dat is inclusief een meerdaagse training en extra begeleiding als dat nodig is. Dat laatste lijkt een beetje overbodig, want de software is eenvoudig in het gebruik, juist ook voor tijdelijke medewerkers en orderpickers, die moeite hebben de gevraagde productiviteit te halen. Voor ervaren mensen is de beste stapelvolgorde vaak een automatisme. Aan productiviteitsverbetering valt daar niet zoveel te halen. Toch belooft CICT een gemiddelde stijging van tien procent over de totale groep orderverzamelaars.

 

Draadloos de beste oplossing

De leverancier houdt zich al langer bezig met software voor de optimale ladingsamenstelling van een mix aan omverpakkingen. De software is onder andere in gebruik bij Sorbo in Duiven, waar RSW een opzienbarend systeem neerzet voor compleet automatisch stapelen van gemixte palletladingen. CICT is één van de partners in dit geheel.

Op de beurs brengt het bedrijf nu een concept van mobiel gebruik van deze software. De software berekent vooraf wat de beste oplossing is en geeft dat draadloos door via een polsterminal aan de orderverzamelaar. Zware producten onderin, lichte producten bovenop, producten die bij elkaar horen zoveel mogelijk bij elkaar houden. De IPS Stapelassistent geeft bovendien de optimale loop- en rijafstanden aan.

 

CICT, Veenendaal, http://www.cict.nl/

 

Reageer op dit artikel