nieuws

Ricoh overweegt dc-uitbreiding in Bergen op Zoom

Warehousing

De kans is groot dat Ricoh Europe in Bergen op Zoom flink gaat investeren in uitbreiding van de bestaande magazijnruimte op bedrijventerrein Noordland. Op deze locatie staat het Europese distributiecentrum van de Japanse multinational in printers, kopieerapparaten en fotoapparatuur.

Ricoh overweegt dc-uitbreiding in Bergen op Zoom
Ricoh wil waarschijnlijk het EDC in Bergen op Zoom gaan uitbreiden

Dit kan Bergen op Zoom, gelegen in logistieke hotspot West-Brabant, een aanzienlijk aantal nieuwe banen opleveren meldt de website van dagblad BN DeStem. Ricoh heeft al lange tijd een optie op drie hectare grond direct naast het Europese distributiecentrum. Hierover kregen de gemeente en het Japanse bedrijf het eerder dit jaar aan de stok.

 

Dreiging vertrek 

De gemeente verlangde dat Ricoh uitsluitsel gaf: de grond eindelijk kopen of de optie teruggeven of daar voortaan voor betalen. Ricoh-manager Eugene Kersjes wilde zich zo niet onder druk laten zetten en dreigde zelfs verhuld met vertrek uit Bergen op Zoom.

Gratis optie
De gemeente Bergen op Zoom heeft de gratis optie nu toch verlengd, tot mei 2011. De reden: Ricoh heeft de gemeente te kennen gegeven dat het overweegt de EDC-vestiging behoorlijk uit te willen breiden. "Een bepaald bedrijfsonderdeel van Ricoh zou naar Bergen over kunnen komen, hetgeen flink wat extra werkgelegenheid zou betekenen, is ons meegedeeld", aldus wethouder Ton Linssen van Economische Zaken.
 

Te pril
In het Ricoh EDC werken rond de 600 mensen. Daarmee is het bedrijf een van de grootste werkgevers van Bergen op Zoom. Manager Kersjes wil niet op de plannen ingaan. De ideeën zijn nog ‘te pril’, laat hij weten. Als Ricoh in mei nog geen besluit heeft genomen over een eventuele uitbreiding, dan moet het bedrijf gaan betalen aan de gemeente.

Reageer op dit artikel