nieuws

Gevelsystemen leverancier bundelt logistiek in Deurne

Warehousing

Gevelsystemen leverancier bundelt logistiek in Deurne
Artist impression van het nieuwe pand van Oskomera Group uit Deurne

De Oskomera Group, een gevelsystemen leverancier uit Deurne, bundelt zowel de logistiek als productieactiveiten op een locatie. Nu produceert en ontwerpt het bedrijf nog op een zevental verschillende locaties in de omgeving van Deurne. Vanaf medio volgend jaar worden die samengevoegd in een nieuw pand op bedrijventerrein Binderen Zuid in Deurne.

Deze opdracht volgt op de uitkomst van een eerder uitgevoerde analyse die Archicom Consultants + Archineers + Managers heeft gedaan ter verbeteringen van de logistieke stromen binnen de Oskomera Group. Aansluitend op het onderzoek en het ontwerp heeft het Eindhovens ingenieursbureau de opdracht gekregen om ook het bouwproces van de nieuwbouw te begeleiden.

 

Efficiencyslag

Uit het logistieke onderzoek kwam naar voren dat Oskomera een efficiencyslag en optimalisatie van de bedrijfsprocessen kan behalen de verschillende (productie) maatschappijen samen te voegen in een pand.

 

Samenvoegen werkmaatschappijen

Op dit moment produceert en ontwerpt de Oskomera Group nog op zeven verschillende locaties in de omgeving van Deurne. Vanaf half 2011 worden die werkmaatschappijen samengevoegd.

 

Bouwproces

Inmiddels zijn de plannen, meldt Archicom, goedgekeurd en zal het bouwproces op korte termijn gestart worden. Het nieuwe bedrijfspand wordt gebouwd op een kavel van circa 34.000 vierkante meter en krijgt een oppervlak van circa 22.000 vierkante meter. Zowel de divisie staalbouw, gevelbouw als de divisie ‘solar’ (complete zonnestroom systemen voor bouwgeïntegreerde toepassingen) komen in de nieuwe situatie onder één dak.

  • Kantoorruimte 5.100 m2,
  • Productieruimte 12.800 m2,
  • Logistieke ruimte 3.565 m2
  • Andere ruimten (mezanine) 520 m2

270 medewerkers 

De Oskomera Group biedt oplossingen op het gebied van gevelsystemen en de achterliggende staalconstructie vanaf ontwerp tot en met de montage. Met ruim 270 medewerkers ontwerpt en produceert het bedrijf complete gevelelementen voor zowel de Nederlandse als de Europese markt.

Reageer op dit artikel