nieuws

Lima heeft succes met Aisle-Master

Warehousing

Lima Intern Transport boekt een verkoopsucces met de Aisle-Master. Tien machines zijn al verkocht, vier staan er op dit moment in bestelling en de aanvragen blijven volgens de Nederlandse importeur binnenkomen.

Lima heeft succes met Aisle-Master
Aisle-Master

De Aislemaster is vanwege het afwijkende concept nooit echt aangeslagen in Nederland, terwijl deze bijzondere scharnierende heftruck in Groot-Brittannie en Ierland sinds de introductie in 2001 wel gretig aftrek vindt. De Aisle-Master wordt in het Ierse Dundalk geproduceerd door een aparte bv van Combilift. Opvallend is dat Barloworld Handling de Aisle-Master wederverkoopt in de UK en de Nederlandse tak niet hier. Lima Intern Transport is de officiele importeur in Nederland. De Aisle-Master is geschikt om te werken in gangpaden vanaf 2000 mm breed, waar reachtrucks een minimale gangpadbreedte van 2600 tot 2800 mm nodig hebben en heftrucks minimaal 3500 mm. Werken met de Aisle-Master resulteert uiteindelijk in een ruimtebesparing van 30-50 procent.

 

Motieven

Volgens verkoopmanager John van Olderen van Lima beginnen steeds meer bedrijven vanwege de economische crisis te rekenen en komen dan tot de conclusie dat de Aisle-Master een heftruck en een reachtruck vervangt en slechts één chauffeur vergt. Bovendien kan deze scharnierende heftruck zowel binnen als buiten worden gebruikt, ongeacht de ondergrond en de weersomstandigheden. De Aisle-Master heeft ook geen probleem met hellingen of heuvels. De Aisle-Master pakt het product buiten van, of zelfs uit, de vrachtwagen en zet het product direct weg in de stelling in een zodanig smal gangpad, waar reachtrucks niet meer uit de voeten kunnen. Er is dus geen ondersteuning meer nodig van heftrucks en reachtrucks. Onder andere Terberg in Benschop en Corus  in IJmuiden worden tot de nieuwe klanten gerekend.

 

Demonstratie

Volgend jaar is de oranje-rode truck standaard ook leverbaar in geel en komt er een zwenkkop die 200 graden kan draaien ipv de huidige 180 graden. Dat verhoogt de manoeuvreerbaarheid nog meer. De Aisle-master wordt door Lima Intern Transport gedemonstreerd op de vakbeurs Bedrijf & Logistiek 2010 op 10 & 11 november 2010 in het beursgebouw te Eindhoven.

Reageer op dit artikel