nieuws

TVM verzekeringen stapt in transportopleidingen

Warehousing

TVM verzekeringen gaat de bij haar verzekerde transportbedrijven adviseren over inhoud en kwaliteit van transportopleidingen. Hiervoor is de nieuwe dienst TVM transportopleidingen in het leven geroepen. Betere opleidingen leiden tot minder schadeclaims.

TVM verzekeringen stapt in transportopleidingen
TVM Opleidingen

TVM transportopleidingen gaat actief meewerken aan de inhoud van cursusprogramma’s van erkende en gecertificeerde opleiders. Doel: schade voorkomen en investeren in de kwaliteit van de Nederlandse transportsector. Medewerkers van verzekerden binnen de transport- en logistieke sector kunnen gebruik maken van de speciale tool van TVM transportopleidingen. Niet alleen chauffeurs, maar ook logistieke medewerkers en management krijgen toegang tot cursusprogramma’s op het terrein van bijvoorbeeld ARBO, gezondheid en veiligheid.

 

Kennis

"Op deze manier willen we niet alleen nog sterker inzetten op het voorkomen van schade door goede trainingen, maar willen we ook duidelijkheid proberen te scheppen in het enorme aanbod van cursussen en trainingen in het transport", zegt TVM-directeur Jan Stam. "We hebben veel kennis in huis als het gaat om zaken als ongevallenanalyse, preventie en kostenbesparingen voor vervoerders."

 

Speciale trainingen

Samen met een aantal opleiders in Nederland heeft TVM verzekeringen actief meegewerkt aan de invulling van de speciale trainingen. Jan Stam: "Naast bestaande trainingen zoals ladingzekeren, hebben we in kader van maatwerk zelf manoeuvreertrainingen ontwikkeld en door CCV laten certificeren. We gaan niet zelf de cursussen of trainingen verzorgen, maar zullen daar waar mogelijk onze specifieke kennis inbrengen. Zo hebben wij bijvoorbeeld een gedegen schadeanalysesysteem dat we ook weer kunnen gebruiken om snel op ontwikkelingen in te spelen en meer specifieke trainingen te ontwikkelen. Overigens realiseren we ons dat er meer goede opleiders en opleidingen zijn dan de nu erkende. In de toekomst zullen er dan ook zeker meer erkende opleidingen komen."

 

Tool

Er komt een speciale tool op Mijn TVM, het online portaal voor de aangesloten relaties met een compleet overzicht van de erkende opleiders en gecertificeerde opleidingen. Via deze tool kunnen de cursussen eenvoudig worden geboekt.

Reageer op dit artikel