nieuws

Hubtex neemt Battioni & Pagani over

Warehousing

Hubtex neemt Battioni & Pagani over
Hubtex Battioni & Pagani

Zijladerfabrikant Hubtex heeft het Italiaanse merk Battioni & Pagani overgenomen.
Door het wegvallen van Rijnmond Hefwerktuigen als importeur in Nederland, is Hubtex Nederland met onmiddellijke ingang de Nederlandse aanspreekpartner voor Battioni & Pagani machines.

Eigenaren en gebruikers van Battioni & Pagani (B&P) machines aangeschaft bij Rijnmond Hefwerktuigen en CVS Ferrari terminal trekkers & reachstackers. kunnen zich melden bij Hubtex Nederland in Ridderkerk voor service, onderdelen, nieuwe en gebruikte machines. Nieuwe B&P machines zullen als ‘Hubtex made by B&P’ worden aangeduid. Het gaat dan om zijladers met verbrandingsmotor vanaf 3 ton en elektrische zijladers vanaf 2 ton hefvermogen. Hubtex levert daarnaast ook alle onderdelen voor Fantuzzi zijladers, voorheen geleverd door Wynmalen Materials Handling, die daar ook mee is gestopt.

 

Toepassing

Hubtex levert zijladers voor de handling van langgoed in de lengte- en breedterichting voor de hout-, aluminium-, staal- en kunststofindustrie. De zijladers zijn ook geschikt voor het transporteren van o.a. kaasboxen, containers, glasplaten, kabeltrommels, walsen, overgrote pallets, plaat- en rondmaterialen, schuimrubberblokken, autotransporteurs, satellieten, vliegtuigmotoren, betonwanden, ketels, tapijt- en textielrollen in smalle gangen. Het assortiment omvat naast conventionele zijladers met diesel, of LPG-motor, ook zogenoemde elektrische vierweg- en meerweguitvoeringen.

 

Onderhoud & inzet

Het huidige B&P type HT5EL, die nu de Hubtex 50 E wordt genoemd, is onderhoudsarm en wordt door één enkele elektromotor van 20 kW aangedreven. Concurrerende machines passen vaak onderhoudsintensievere 2 x 10 kW-aandrijvingen toe. De elektrisch aangedreven S 50 E heeft volgens de fabrikant een effectieve inzetduur van 8 tot 10 uur. De elektrische S 20 E haalt een inzetduur van 12 bedrijfsuren.

Reageer op dit artikel