nieuws

Space Solutions neemt Magasign over

Warehousing

Space Solutions neemt Magasign over
Magasign

Fabrikant van entresol- en tussenvloeren, Space Solutions uit Avenhorn heeft alle commerciële activiteiten van Magasign uit Heilo overgenomen. Magasign staakt alle activiteiten rond het leveren en installeren van magazijnstellingen en entresolvloeren.

Space Solutions-directeur/eigenaar ing. Maurice Rijnierse (foto rechts) was al een tijdje op zoek naar uitbreidingsmogelijkheden, anders dan door autonome groei. Hij kwam met directeur Tom de Jong van Magasign in contact en doordat beiden hetzelfde marktsegment bedienen, was al snel sprake van mogelijke samenwerking. Uiteindelijk leidde dat tot de volledige overname.

 

Reden

Magasign stopt de activiteiten, doordat eigenaar Tom de Jong zich volledig wil wijden aan zijn core business, namelijk het moederbedrijf Paltex, specialist in het verplaatsen van machines in de textielindustrie en het verhuizen van complete textielfabrieken in binnen- en buitenland.

 

Ruimtewinners

Space Solutions heeft zich als fabrikant en magazijninrichter gespecialiseerd in entreseols en tussenvloeren, waarmee in een hoge ruimte met een verdieping extra ruimte kan benutten. "Onze entresolvloeren worden zodanig ontworpen dat je op de begane grondvloer vrijwel geen last hebt van de dragende kolommen", stelt Maurice Rijnierse. "De vloeren ‘zweven’ boven de begane grondvloer, maar bieden toch hoge draag- en belastingvermogens. De vloeren kunnen ook worden afgesteund op de bestaande spanten van een pand.

 

Draagkracht 

Tussenvloeren (mezzanines) zijn leverbaar van 10 tot 10.000 m², ook met meerdere etages, met een belasting van 250 tot 3000 kg/m² en een overspanning van bij voorbeeld 12 meter. Het Space Silverline Tussenvloersysteem maakt gebruik van bevestigingsbouten om de dragende balken aan elkaar en aan de kolommen te bevestigen. Het door Magasign geïmporteerde Franse tussenvloersysteem Manorga bezit vrijwel geen bouten.

Reageer op dit artikel