nieuws

Raben opent crossdock-uitbreiding in Mittenwalde

Warehousing

In Mittenwalde bij Berlijn heeft de Duitse tak van logistiek dienstverlener Raben officieel de uitbreiding van het bestaande crossdock centrum geopend. Tijdens de feestelijke bijeenkomst, afgelopen vrijdag, maakte Wilfried Reiners CEO van Raben Logistics Duitsland, ook bekend dat onlangs is gestart met de bouw van een nieuw dc in Wuppertal.

Raben opent crossdock-uitbreiding in Mittenwalde
In Mittenwalde bij Berlijn opende Raben Logistics afgelopen vrijdag officieel de uitbreiding van het bestaande crossdock center.

Met de opening van de laatste uitbreiding zegt de logistiek dienstverlener, met hoofdzetel in het Gelderse Winterswijk, dat de capaciteit met vijftig procent is uitgebreid ten opzichte van de oude situatie  Door de uitbreiding van het crossdock heeft de vestiging nu een oppervlakte van 6.100 vierkante meter; dit is inclusief de uitbreiding van de kantoorruimtes.

 

Lokale markt

Het crossdock van 2.000 vierkante meter in Mittenwalde wordt uitsluitend gebruikt voor het lokale, zakelijke verkeer. De 72 laaddeuren in plaats van de eerdere 48 zorgen ervoor dat de logsitiek dienstverlener naar eigen zeggen snel en flexibel kan reageren op de behoeften van de klanten ook wanneer de transportvolumes blijven toenemen.

 

Video surveillance

In de vestiging in Mittenwalde is het mogelijk om iedere zending het gehele traject te volgen door middel van een video surveillance systeem met op dit moment 110 camera’s. Dit systeem gaat veel verder dan bij het scannen. Hierdoor kunnen processen worden gedocumenteerd, geanalyseerd en indien nodig aangepast.

 

Nieuw dc

"Het is goed te vermelden, dat Raben Logistics Germany niet slechts in één locatie investeert op dit moment. We zijn ook pas gestart met de bouw van een nieuw distributiecentrum in Wuppertal", maakte Wilfried Reiners, CEO van Raben Logistics Duitsland, afgelopen vrijdag bekend.

 

Reageer op dit artikel