nieuws

Nieuwe variant op thema casepicking

Warehousing

Deze zomer presenteerde Vanderlande Industries een nieuwe variant op het veelbesproken thema automatisch picken van omverpakkingen. Ten opzichte van handmatig picken belooft de Veghelse fabrikant een kostenbesparing van 40 procent per afgehandelde collo. In Logistiek Magazine van deze week geeft Vanderlande nadere tekst en uitleg.

Nieuwe variant op thema casepicking
ACP Vanderlande

Op de videobeelden van de nieuwe ACP (Automatische Case Picker) is te zien dat de pickunit diverse vormen van colli kan hanteren. Uitgangspunt van het concept is zo min mogelijk bewegingen. Dat wil zeggen geen interne retourstroom van colli, die vooralsnog niet nodig worden gevraagd en ook geen sorteerproces achteraf. De ACP haalt individuele colli op en plaatst ze direct in de juiste volgorde op een transportband. Vandaar gaan de omverpakkingen naar een robot palletizer.

 

Bijna volledig automatisch

De combinatie van ACP en palletizer maakt een bijna volledig automatisch proces mogelijk. Wat nog ontbreekt is een systeem om palletlagen van bulkpallets te plaatsen op tussentijdse opslagtrays, van waar de colli gepickt kunnen worden. Voor dit deel werkt Vanderlande aan een oplossing.

 

De palletizer waar Vanderlande zich van bedient is afkomstig van RSW. Het systeem is inmiddels al een aantal maanden op proef bij Sorbo in Duiven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reageer op dit artikel