nieuws

Leen Bakker laat zich ‘kooien

Warehousing

Woonwarenhuis Leen Bakker heeft 9000 stalen opslagkooien voor het distributiecentrum in Raamsdonksveer besteld bij staalproducent Steel Construction. Deze kooien worden gebruikt voor bulkopslag vanuit zeecontainers.

Leen Bakker laat zich ‘kooien
Leen Bakker dc Raamsdonksveer

Het nieuwe door Pleijsier Bouw gebouwde distributiecentrum van Leen Bakker in Raamsdonksveer (foto) is speciaal bestemd voor snellopende, volumineuze goederen. Deze komen grotendeels niet-gepalletiseerd binnen in grote zeecontainers. Ze worden voortaan gestapeld in de speciaal ontwikkelde kooien van Steel Constructions. De kooien worden met behulp van onbemande voertuigen (AGV’s van Egemin) volautomatisch aangeboden voor bulkopslag. De kooien bieden een opslagcapaciteit van 50.000 kubieke meter en 10.000 ton.

 

Offerte

Voor Steel Constructions in Geldermalsen wordt dit de eerste keer dat zij rechtstreeks logistieke opslagsystemen aan een eindgebruiker leveren. Normaal gesproken verkoopt het bedrijf deze producten in grote aantallen aan de tussenhandel. Het wegvallen van die schakel heeft uiteraard mede bijgedragen tot een scherp geoffreerde prijs en deze opdracht. De levering van de 9000 kooien aan Leen Bakker vindt plaats in het vierde kwartaal van dit jaar.

Reageer op dit artikel