nieuws

Kandidaten bekend voor ‘Veiligste Magazijn

Warehousing

De drie overgebleven kandidaten voor de jaarlijkse prijs het Veiligste Magazijn van Nederland zijn bekend; Het zijn: Boston Scientific in Kerkrade, NedTrain in Tilburg en Nissan Motor Parts in Amsterdam. De spannende eindstrijd wordt beslist op 17 november tijdens de Dag van het Magazijn in Diemen.

Kandidaten bekend voor ‘Veiligste Magazijn
Corus winnaar in 2009

De komende weken gaat de jury onder leiding van prof. René de Koster (Erasmus Universiteit) op pad om ter plekke bij de drie genomineerden te onderzoeken wie zich het beste kan spiegelen aan de opgestelde criteria.
 

Het is dit jaar de vijfde keer, dat een magazijn in zonnetje wordt gezet vanwege het veiligheidsbewustzijn bij management en medewerkers. Eerdere prijswinnaars zijn: DHL Supply Chain in Bergen op Zoom, Intel in Schiphol-Rijk, Caterpillar Logistics in Breda en Corus in IJmuiden. Initiatiefnemers van de prijs zijn opleidingsorganisatie VTL, uitzendbureau Randstad, importeursvereniging BMWT en Logistiek Magazine. Voor de winnaar ligt een cheque van 5.000 euro klaar.

 

Twaalf kandidaten deden mee

Afgelopen zomer zijn twaalf magazijnen uit uiteenlopende branches onderzocht door inspecteurs van het CCV, het instituut dat onder meer examens voor hef- en reachtruckchauffeur afneemt. De inspecties hebben geresulteerd in twaalf rapporten. Op basis daarvan heeft de jury drie magazijnen voorgedragen voor de titel van dit jaar.

De jury is erg te spreken over de kwaliteit van de deelnemende bedrijven. Opvallend was dat veiligheidsbevorderende ideeën steeds meer gemeengoed lijken te worden. De jury vond het moeilijk om een keuze te maken, maar uiteindelijk is de knoop doorgehakt.

 

Wie zijn de genomineerden?

 

Boston Scientific is een distributeur van medische toepassingen met een groot dc van 25.000 vierkante meter in Kerkrade. Dagelijks verwerken 120 medewerkers gemiddeld 3.100 orders met een totaal volume van 150 kubieke meter. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren veel inspanning gedaan om de arbeidsomstandigheden te verbeteren. Het management is goed betrokken bij de uitvoering van de werkzaamheden en de veiligheid. Ook het contact tussen de medewerkers en het management is goed te noemen.
Lees meer en bekijk de foto’s…

 

Nedtrain BV Landelijk Logistiek Centrum heeft in Tilburg een Landelijk Logistiek Centrum als centrale opslag- en distributielocatie. Onderdelen komen van revisiebedrijven naar het LLC om van hieruit weer gedistribueerd te worden voor onderhoud en services van treinmaterieel, zowel van de NS als van derden. Dagelijks worden gemiddeld 200 orders verwerkt, dit staat gelijk aan zes trailers plus enkele losse zendingen. Met een vloeroppervlakte van 9.200 vierkante meter en 13 medewerkers is Nedtrain in omvang de kleinste van de drie finalisten. Veiligheid is door het management van het LLC bewust gekozen als thema om zich te onderscheiden binnen de organisatie.
Lees meer en bekijk de foto’s…

 

Nissan Motor Parts beschikt in Amsterdam over een center met een vloeroppervlak van 90.000 vierkante meter en 198 medewerkers en is daarmee de finalist met het grootste dc. Vanuit hun dc in Amsterdam verspreidt de logistiek dienstverlener in de autoindustrie spare-parts van het merk Nissan. Er wordt veel aandacht besteed aan orde en netheid binnen het magazijn. De betrokkenheid van de werknemers en werkgevers op het gebied van veiligheid is erg groot. Dagelijks worden 26.000 orders met een totaal volume van 1.800 kubieke meter verwerkt.
Lees meer en bekijk de foto’s…

 

Kijk hier voor meer informatie over de Prijs Veiligste Magazijn en eerdere prijsuitreikingen

Reageer op dit artikel