nieuws

Drukknoploze tilhulp van EBD Techniek

Warehousing

De drukknoploze Easy tilhulp van EBD Techniek weegt continu lasten in de range van 80 tot 240 kilogram en compenseert deze waar nodig met meer of minder vacuüm, klemkracht, of magneetkracht.

Drukknoploze tilhulp van EBD Techniek
EBD tilhulp

De bediener hoeft dus geen knoppen meer in te drukken om verschillende gewichten te hanteren. Dit geldt ook wanneer bij het legen of vullen van de last het gewicht veranderd. De tilhulp werkt op 230 volt en bestaat uit seriematige standaardmodules en kan worden gemonteerd op een rail of een kolom met zwenkarm. EBD Techniek biedt de Easy80R (met haak en 80 kg hefvermogen) actiematig aan voor 4.225 euro, exclusief BTW. De tilhulp kan ook worden uitgerust met een klem (mechanisch/vacuum), of een magneet.

 

Kosten/baten

Investeren in ergonomie kost niet alleen geld, maar kan ook -financieel voordeel opleveren. Tilhulpen en schaarheftafels zorgen voor verlichting bij zware lichamelijke arbeid. Dat leidt tot minder rug- en schouderklachten en een lager ziekte-verzuim en lagere kosten. Bovendien wordt het werk zo aangenamer en dat komt de productiviteit weer ten goede.

 

Reageer op dit artikel