nieuws

Bito verandert statische stellingen in dynamische

Warehousing

Magazijninrichter Bito Systems heeft met de ‘Adapta Flow’ een snelwisselbaan ontworpen waarmee de onderste niveaus van een statische palletstelling snel en gemakkelijk omgevormd kunnen worden tot een dynamische doorrolstelling met al zijn voordelen.

Bito verandert statische stellingen in dynamische
Bito Adapta Flow rollenbaan

Het is hiermee niet nodig magazijnruimte uit te breiden. Met de snelwisselbanen kunnen meer artikelen op dezelfde oppervlakte worden opgeslagen. De doorlooptijden en kosten worden daarmee volgens Bito Systems aanzienlijk verminderd.

 

Opbouw 

De ‘Adapta Flow’ bestaat uit robuuste inlegsegmenten met voorgemonteerde rollenbedden of rollenbanen die op de liggers van palletstellingen worden gelegd. Hiermee kunnen dynamische doorrolkanalen worden gemaakt op zowel het grondniveau, als op het eerste niveau van de palletstelling. De orderpicker heeft hierdoor alle beschikbare artikelen binnen handbereik. Lange zoek- en looptijden behoren hiermee tot het verleden. Het ‘first in first out’-principe (FIFO) van de doorrolkanalen zorgt ervoor dat de loten en houdbaarheidsdata kunnen worden bewaakt.

 

 

Universeel

De Adapta Flow past in alle palletstellingmerken, op voorwaarde dat het om dubbeldiepe palletopslag gaat. De voorgemonteerde inlegsegmenten zijn geschikt voor kartonnen dozen en kunststofbakken van diverse afmetingen. Het systeem is flexibel: de inlegsegmenten kunnen immers gemakkelijk uitgenomen worden en in andere stellingen worden gelegd bij verandering van opslagbehoefte. Ombouwen gaat gemakkelijk, omdat de segmenten zijn voorgemonteerd.

Reageer op dit artikel