nieuws

Raben bouwt nieuw dc in Wuppertal

Warehousing

Logistiek dienstverlener Raben Logistics Duitsland bouwt een nieuw distributiecentrum in Wuppertal in Duitsland. De voltooiing van het nieuwe centrum en de verhuizing van de huidige kantoren staan gepland voor begin volgend jaar. Door te investeren in moderne gebouwen en apparatuur wil Raben de processen en kosten optimaliseren.

Raben bouwt nieuw dc in Wuppertal
Raben bouwt nieuw dc in Wuppertal

 

Raben Logistics Duitsland bouwt het nieuwe dc op een terrein van 26.600 vierkante meter  op het Engineering Park in het district Ronsdorf. Daar wordt 4.290 vierkante meter aan magazijnruimte gerealiseerd met 52 laaddocks en 1.341 vierkante meter nieuwe kantoorruimte. De nieuwbouw vergt een investering van 5,1 miljoen euro. Met het nieuwe dc vergroot Raben zijn capaciteit en verwacht de onderneming een stabiele groei door te maken die uiteindelijk resulteert in nieuwe banen.

 

Acht vestigingen

Raben Logistics Duitsland is lid van System Alliance en onderdeel van de Raben Group. De Duitse tak van het bedrijf heeft acht eigen vestigingen in Duitsland in Mönchengladbach, Aachen, Wuppertal, Würzburg, Nürnberg, Regensburg, Mittenwalde en Prenzlau. In totaal werken er 470 medewerkers. Raben Nederland verzorgt met 140 medewerkers vanuit Winterswijk de distributie in de Benelux en internationaal transporten en zee- en luchtvracht.

Reageer op dit artikel