nieuws

Nieuwe robotcel voor mixed palletiseren

Warehousing

CSi heeft een robotcel ontwikkeld waarmee verschillende producten op één productdrager gestapeld kunnen worden. De robotcel kan een enorme variëteit aan producten in de optimale volgorde stapelen op een pallet, in een trolley, een palletbox of op andere productdragers.

Nieuwe robotcel voor mixed palletiseren
CSi

Voor wat betreft de volgorde wordt er rekening gehouden met alle relevante dimensies van de producten zoals de hoogte, breedte, doorbuiging, gewicht , maar ook met bijvoorbeeld de distributieroute.

   

Stabiliteit pallet 

Palletiseerpatronen worden gecreëerd door het analyseren van klantorders en de individuele productafmetingen en -gewichten. Hierdoor wordt het aantal producten per pallet gemaximaliseerd, terwijl ook de stabiliteit van de pallet gegarandeerd blijft.

   

Een van de belangrijkste leveranciers van bouwmaterialen in Duitsland heeft gekozen voor deze vorm van ‘chaotisch’ of ‘mixed’ palletiseren. Het systeem werkt naar tevredenheid en inmiddels is een uitbreiding in opdracht gegeven.

Reageer op dit artikel