nieuws

Hubtex bouwt multifunctionele zijlader

Warehousing

Zijladerfabrikant Hubtex heeft voor een van haar klanten een multifunctionele combinatie gebouwd van een tweeweg en een meerweg zijlader om daarmee van beide type trucks de voordelen te combineren.

Hubtex bouwt multifunctionele zijlader
Hubtex ML70 So

Deze elektrische Hubtex zijlader uit de ML70-So serie is geschikt om binnen te rijden in een smallegangen magazijn met railgeleiding voorzien van afstandsensoren. De elastische wielen in combinatie met de comfort cabine maken het mogelijk om met deze truck ook buiten te rijden. De voordelen van beide type machines (tweeweg en meerweg) blijven behouden. De zijlader is geschikt voor (intern) transport van langgoed in onder andere de hout, aluminium-, staal- en kunststofindustrie.

 

Voordelen en kenmerken

Met het pendel-as systeem hebben alle wielen altijd contact met de bodem. Door het railgeleidingssysteem blijft de truck altijd exact rechtuit in de gang rijden. Stabiliteit en comfort worden verkregen door een laag platform voorzien van elastische banden die pendelend zijn opgehangen. De eigen bouw van de hefmast en het vorkenbord bieden deze zijlader volgens de fabrikant een grote restcapaciteit. De comfort cabine heeft een schuifdeur in langs-richting, zoals bij tweeweg zijladers. Dit vergemakkelijkt het in- en uitstappen. Het vernieuwde 360 graden stuursysteem biedt een grote wendbaarheid.  Tenslotte bezit deze zijlader complete verlichting en veiligheidsvoorzieningen voor het rijden op de openbare weg.

Reageer op dit artikel