nieuws

Heembouw realiseert dc in recordtijd

Warehousing

Afgelopen week is de 1e fase van DC Tradepark op Moerdijk, bestaande uit een hal van 8.900 vierkante meter opgeleverd. Dat is slechts 19 weken nà het slaan van de eerste paal en geheel conform de pull-planning die voor het project is gehouden.

Heembouw realiseert dc in recordtijd
DC Panalpina op Trade park Moerdijk

De nieuwe gebruiker wordt logistiek dienstverlener Panalpina. ‘Een bijzondere prestatie,’ zegt commercieel directeur Heembouw Rinus Verhey. ‘Onze Lean Bouwen aanpak bewijst hiermee zijn waarde; een betrouwbare planning en een harde opleverdatum.’  Een pull-planning is het gezamenlijk met alle leveranciers, architect, adviseurs en opdrachtgever inplannen van het totale uitvoeringsproces van een bouwproject. Omdat alle betrokken partijen met elkaar de werkzaamheden inplannen, worden knelpunten direct gesignaleerd en in overleg opgelost. Het resultaat is een goede, strakke planning, waaraan alle partijen zich commiteren. Heembouw heeft de pull-planning inmiddels al bij meer dan 120 projecten in de nieuwbouw en renovatie toegepast.

 

Klantwaardering

De pull-planning is onderdeel van Lean Bouwen volgens Heembouw. Een procesaanpak, door Heembouw ontwikkeld op basis van de Lean-filosofie van Toyota. Deze aanpak is gericht op het maximaliseren van toegevoegde waarde voor de klant en het elimineren van verspilling. Heembouw ziet dit terug in de klantwaardering, die gemiddeld op een 8,1 ligt. Dit is een direct resultaat van de hoge kwaliteit die geleverd wordt: korte doorlooptijden, tijdige opleveringen, met  minder opleverpunten en minder klachten. Dit betekent dus ook minder faalkosten, en aan de andere kant tevreden en betrokken medewerkers.

Reageer op dit artikel