nieuws

Griekse supermarktketen schaft vloerkettingbaansysteem aan

Warehousing

Magazijnautomatiseerder Egemin is door de Griekse supermarktketen Masoutis geselecteerd om de interne logistiek te optimaliseren met een vloerkettingbaansysteem in haar centrale distributiecentrum in Thessaloniki.

Griekse supermarktketen schaft vloerkettingbaansysteem aan
Masoutis

Het project bij Masoutis omvat de implementatie van een E’tow-vloerkettingbaansysteem van Egemin met een totale waarde van ongeveer 2 miljoen euro. Het systeem bestaat uit een hoofdomloop van ruim 2 kilometer vloerkettingbaan met vijf hoofdaandrijvingen, zeven wissels en twee transfers. De vloerkettingbaan transporteert rolcontainers vanuit de manuele picking zone naar de laaddocks. Ook de retour van goederen vanuit de supermarkten verloopt via dit systeem. Voor dit transport worden handpallettrucks gebruikt.

 

Software

Egemins productinformatiesoftware E’tis controleert de goederenstromen in het distributiecentrum en stuurt de dragers naar hun bestemming op basis van laadkade-ID, registratie en logging. Egemin start in september met de montage. De oplevering van het totaalproject is gepland tegen eind 2010, begin 2011. Supermarktketen Masoutis omvat 160 winkels en 15 cash & carries in het noorden van Griekenland en Macedonië en behoort tot de top 5 van de Griekse retail.

Reageer op dit artikel