nieuws

Waarschuwingsregister Logistieke Sector te weinig benut

Warehousing

Vandaag is een campagne gestart om logistieke bedrijven meer gebruik te laten maken van het Waarschuwingsregister Logistieke Sector (WLS), een soort van zwarte lijst van crimineel gebleken personeelsleden. De campagne is een initiatief van diverse logistieke brancheverenigingen.

Waarschuwingsregister Logistieke Sector te weinig benut
Waarschuwingsregister Logistieke Sector te weinig benut

Van alle bedrijven in de logistieke sector is 87% wel eens ooit slachtoffer geweest van enige vorm van criminaliteit door eigen personeel. In veel gevallen gaat het om ladingsdiefstal.

 

Criminele activiteiten

Om te voorkomen dat bedrijven personen aannemen die bij vorige werkgevers in de fout gingen, kunnen ze sinds 1 juni 2009 gebruik maken van het Waarschuwingsregister Logistieke Sector (WLS). In dit register worden namen opgenomen van ex-personeelsleden en uitzendkrachten die zich schuldig hebben gemaakt aan criminele activiteiten.

 

Om te zorgen dat er van het register meer gebruik wordt gemaakt starten brancheverenigingen TLN, EVO, KNV, ACE en Fenex vandaag een campagne. Hierin worden logistiek bedrijven opgeroepen meer werk te maken van de aanpak van interne criminaliteit.

Reageer op dit artikel