nieuws

Onninen verbetert orderpickproces flink

Warehousing

Het Finse Onninen heeft Vanderlande Industries uitgekozen om het automatische material handling systeem, inclusief warehouse control systeem, te ontwerpen en bouwen voor haar nieuwe order fulfillment center in Hyvinkää.

Onninen verbetert orderpickproces flink
Vanderlande onninen

Het nieuwe order fulfillment systeem stelt Onninen in staat om de order picking performance te verhogen naar maximaal 600 orderlijnen per operator per uur. Tegelijkertijd wordt ook de ergonomische werkomgeving voor operators gewaarborgd in het hele magazijn, aldus de leverancier. Het stelt Onninen in staat de orderdoorlooptijd te verkorten, waardoor het service level naar klanten wordt verhoogd.

  

38.720 opslaglocaties

In Onninen’s order fulfillment center worden binnenkomende goederen aan vier ergonomische Receive@ease workstations omgepakt in multi-compartment productbakken. Deze gaan vervolgens automatisch naar het vier-gangen Quickstore HDS AS/RS-systeem. De volautomatische opslagruimte krijgt 38.720 opslaglocaties. De hoge opslagdichtheid bespaart vloeroppervlak en operationele kosten.

   

Vanuit de opslag worden de bakken automatisch naar de orderverzamelzone getransporteerd. Twee ergonomische Pick@ease workstations zullen het voor operators mogelijk maken om de constante hoge pick performance te leveren. Producten zullen direct in orderbakken en -dozen verzameld worden (pick/pack), wat handmatige arbeid vermindert. Afgeronde orderbakken en -dozen gaan automatisch naar de verpakkingszone, waar value-added services, zoals labelling en void filling, indien nodig handmatig worden gedaan.

    

Ergonomisch workstation

Volgens Onninen Oy’s logistics director Kai Särkelä was de hoge mate van ergonomie in de oplossing doorslaggevend in de keuze voor Vanderlande. Dit kan volgens hem worden gerealiseerd dankzij het @EASE workstation concept, wat wordt doorgevoerd in het complete logistieke proces. Deze workstation-familie is eerst geïntroduceerd in de order picking omgeving. Nu wordt het ook toegepast in goederen ontvangst. TNO heeft de daadwerkelijke ergonomische kwaliteiten van het product onderzocht tijdens praktijktesten met operators in het Vanderlande Industries‘ Innovation Centre in Veghel.

 

Warehouse control systeem 

Het complete logistieke proces zal worden bestuurd door Vanderlande’s VISION warehouse control system, interfaced met het SAP ERP systeem. "Dankzij het nieuwe order fulfillment system kan Onninen orderdoorlooptijden verminderen, waardoor we het service level voor onze klanten kunnen verbeteren," aldus Dhr. Särkelä.

Het nieuwe order fulfillment center wordt eind 2010 in gebruik genomen.

 

Familiebedrijf Onninen

Onninen is een familiebedrijf uit  Vantaa, Finland. Het bedrijf levert technische producten en aanverwante diensten aan contractors, industrie, nutsbedrijven en technische retailers. Onninen heeft 3.000 medewerkers in Finland, Zweden, Noorwegen, Polen, Rusland, de Baltische regio en Kazachstan. Netto omzet in 2009 bedroeg EUR 1,34 mld.

Reageer op dit artikel