nieuws

Prologis herfinanciert schulden

Warehousing

Logistiek vastgoedbeheerder ProLogis European Properties (PEPR) heeft voor 392,6 miljoen euro schulden geherfinancierd. Dat maakte de vastgoedbeheerder bekend bij de presentatie van de eerstekwartaalcijfers over 2010. PEPR hield vast aan zijn verwachtingen voor dit jaar.

Prologis herfinanciert schulden
Prologis herfinanciert schulden

 

De verhuurder van logistiek vastgoed wist in het eerste kwartaal van dit jaar 31 leasecontracten af te sluiten. Het gaat om een verhuur van in totaal 452.300 vierkante meter. Dat is een verdubbeling van het aantal contracten en vierkante meters die PEPR in de eerste maanden van 2009 wist af te sluiten. De winst per aandeel kwam in het eerste kwartaal uit op 0,11 euro tegen 0,15 euro in de eerste drie maanden van 2009. De omzet uit huur en vastgoed daalde met 3,6 miljoen euro tot 64,5 miljoen euro. De bezettingsgraad kwam uit op 94,8 tegen 96,3 procent aan het einde van 2009.

Marktomstandigheden

De daling van de winst is volgens PEPR onder meer te wijten aan een daling van de huurinkomsten, een stijging van een afwaardering van immateriële activa zoals goodwill en hogere belastingen. De marktomstandigheden blijven moeilijk, aldus PEPR. De vastgoedbeheerder verwacht niet dat de markt substantieel zal verbeteren tot later dit jaar.

Reageer op dit artikel