nieuws

Coop heeft nog overcapaciteit in logistiek

Warehousing

Coop Supermarkten kocht vorige week 19 Super de Boer-winkels. De winkels zullen na afronding van de overname in de loop van 2010 overgaan naar de Coop-formule. Over de logistiek maakt algemeen directeur Fred Bosch zich geen enkele zorgen: “We hebben nog overcapaciteit.”

Coop heeft nog overcapaciteit in logistiek
Fred Bosch

Coop gaat nu van 186 winkels naar 205. Deze uitbreiding van tien procent is volgens Bosch wat betreft de logistiek geen enkel probleem. Bosch (foto): "We hebben overcapaciteit in onze logistiek. Dat komt omdat wij nog maar een paar jaar geleden twee van onze drie distributiecentra hebben uitgebreid. Het dc in Deventer is in 2008 uitgebreid en het het dc in Peize is in 2007 nog vernieuwd. Als we in Peize te kort komen, kunnen we ook nog uitwijken naar Monster. We hebben daarna zelfs nog iets ruimte voor de toekomst, al zie ik zo snel geen nieuwe, grote overnames."   

     

Coop Supermarkten heeft drie eigen distributiecentra verspreid over Nederland, zodat er landelijk geleverd kan worden. Voor de supermarkten in het Noorden en Oosten van het land worden droge kruidenierswaren geleverd vanuit Peize, voor het Zuiden en Westen vanuit Monster. Dc Deventer belevert de geconditioneerde producten aan alle afnemers in Nederland. De distributie van alle diepvriesproducten laat het bedrijf verzorgen door een service provider.

     

Vijf winkels per maand

Bosch: "We brengen de winkels gefaseerd over, vijf stuks per maand. Omdat dit dus niet in één klap gebeurt, denken we dit prima te kunnen uitvoeren. Het transport is uitbesteed aan Bakker Logistiek dus ook daar verwachten we geen problemen. Zeker gezien de teruggang in het transport, zal er ergens nog wel een gaatje zijn om ons transport te verzorgen.

 

Met de overname bereikt de coöperatieve supermarktorganisatie dit jaar de historische mijlpaal van 200 supermarkten onder de Coop- vlag. Algemeen directeur Fred Bosch: Het is een zeer mooie stap in de verwezenlijking van onze groeiplannen. Wij zijn er klaar voor en ervan overtuigd dat deze 19 winkels prima bij onze organisatie passen."

     

Coop Supermarkten treedt in de komende week met de nieuwe winkels in contact om haar plannen meer inhoudelijk te ontvouwen. Fred Bosch: "Wij hechten aan een zorgvuldige communicatie met onze nieuwe winkels en leden. Onze mensen staan in de startblokken om slagvaardig de goede fit met en de overgang naar de Coop-formule te bewerkstelligen."  

Reageer op dit artikel