nieuws

Thema Warehousing in Logistiek Magazine

Warehousing

Dinsdag 16 maart verschijnt het maartnummer van het Logistiek Magazine. Centraal in het themadeel staat dit keer het onderwerp Warehousing.

Thema Warehousing in Logistiek Magazine
Thema Warehousing in Logistiek Magazine

De verhuur van vastgoed staat flink onder druk

Ondanks de groeiende leegstand dalen de huurprijzen van logistiek vastgoed niet spectaculair. Alleen de tophuren in logistieke hotspots beneden de grote rivieren zijn gezakt.

 

Poolse uitzendkrachten regelmatig speelbal van foute uitzendbureaus

Veel Polen blijken in Nederlandse distributiecentra een salaris te verdienen dat ver onder het minimumloon ligt. Boosdoeners zijn uitzendbureaus die zich volgens FNV Bondgenoten schuldig maken aan ‘moderne slavernij’. De uitzendbranche onderneemt actie, maar erkent dat de rotte appels lastig zijn te bestrijden.

 

Het gemak van crossdocken

Zendinggroottes worden kleiner en doorlooptijden staan onder druk. Hierdoor neemt de interesse in crossdocking een vlucht. Steeds bedrijven besluiten tot het inrichten of bouwen van een crossdockcentrum en dit niet langer vanuit een hoek in het bestaande warehouse te regelen. Ook biedt het WMS meer ondersteuning.

 

Grolleman wekt zelf energie op

Zoals het er nu naar uitziet, staan er over anderhalf jaar vijf 105 meter hoge windmolens op bedrijventerrein Ecofactorij in Apeldoorn. Die gaan daar duurzame stroom opwekken voor alle deelnemende bedrijven. De initiatiefnemers zijn Coöperatie Ecofactorij en Evelop/Eneco. Ecofactorij-voorzitter Dick Grolleman legt uit.

 

Het repareren van magazijnvloeren is werk voor experts

Ooit lag die magazijnvloer er strak en vlak bij, maar na verloop van tijd is de vloer door het verplaatsen van stellingen, vallende lading en slepende vorken hier en daar beschadigd. Hoe herstel je dat, zonder al teveel oponthoud en kosten?

 

Slim orderpicken op verschillende niveaus

TVH Forklift Parts is één van de divisies van TVH Group Thermote & Vanhalst. Vanuit het single source logistieke centrum in Waregem van 93.000 vierkante meter verstuurt TVH heftruckonderdelen naar klanten over de hele wereld. Bito Systems heeft het complete magazijn ingericht met doorrolstellingen, miniloads en platformen op drie niveaus.

 

Bekijk hier alvast een voorproefje van Logistiek Magazine maart…

 

Reageer op dit artikel