nieuws

Yale introduceert zware Veracitor heftruck

Warehousing

De Yale Veracitor VX-vorkheftrucks met LPG- of dieselmotor zijn nu ook leverbaar met een hefcapaciteit van 8 en 9 ton. De zware heftrucks zijn speciaal bedoeld voor toepassing in de hout-, staal-, beton-, dranken- en chemische industrie.

Yale introduceert zware Veracitor heftruck
Yale Veracitor VX

De Veracitor VX van 8-9 ton serie is net als de oorspronkelijke versie uit 2005 uitgerust met regeneratief of tegenstroomremmen en een gecontroleerde rijrichtingsomkeersysteem (CPR). Naast het hogere hefvermogen is de Veracitor VX serie volgens Yale Nederland op meer punten verbeterd op zowel de modellen Value als Productivity, om de productiviteit door een soepele bediening nog verder te verbeteren.

 

Value

De Value-modellen zijn standaard voorzien van de Techtronix 332-transmissie met drie versnellingen (drie versnellingen vooruit en twee versnellingen achteruit) voor goede prestaties. Zo beschikken de machines over ADS (Auto Deceleration System), CPR (gecontroleerd rijrichtingomkeersysteem) en CRB (gecontroleerd terugrollen op hellingen). De verbeterde Veracitor VX heeft ook een hogere trekkracht in de eerste versnelling voor gebruik op hellingen en de tweede en derde versnelling voor toepassingen waarbij langere stukken moeten worden gereden.

 

Productivity               

De Productivity-modellen hebben alle functies van de Value-modellen, met daarnaast extra functies, zoals DADS (dynamisch systeem voor automatische deceleratie). Dit systeem zorgt dat de bestuurder de heftruck kan laten afremmen zonder gebruik van de voetrem. De remsnelheid wordt door de instellingen van het dashboard bepaald. Het Throttle Response Management (TRM) is een regelsysteem voor de gasklepreactie. Deze zorgt voor een constante rijsnelheid, op basis van de stand van het gaspedaal. De snelheid blijft dan gehandhaafd op zowel een vlakke ondergrond als een helling. De automatische hydrauliekbesturing (ASH) met automatische regeling van de kruipsnelheid wordt ingeschakeld als er een lading wordt opgeheven. Het motortoerental neemt automatisch toe voor volledig hydraulisch vermogen en de Intellix VSMTM handhaaft de huidige rijsnelheid (of voorkomt het rijden) totdat de bestuurder het gaspedaal weer indrukt.

 

Opties

Bij toepassingen waarvoor een heftruck met schone motor nodig is, is er een roetfilter voor de serie Veracitor VX ontwikkeld om mogelijke vervuiling van het milieu door trucks met dieselmotor te beperken. Het filter vangt de emissie van dieseldeeltjes en deeltjesmateriaal (PM) op en voorkomt dat ze in de lucht worden geblazen, zodat de bestuurder dus in een veel schonere omgeving werkt. Voor meer comfort voor de bestuurder kan de Veracitor VX worden geleverd met ingebouwde airconditioning.

Reageer op dit artikel